Πετρέλαιο: Oι τιμές του αργού στις ΗΠΑ «άγγιξαν» υψηλό τριετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Oι τιμές του αργού στις ΗΠΑ «άγγιξαν» υψηλό τριετίας
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, με τις τιμές των ΗΠΑ να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών ετών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, με τις τιμές των ΗΠΑ να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τριών ετών. Εντωμεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου σημείωσαν άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2014.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του συνεχιζόμενου αντίκτυπου του τυφώνα Άιντα στις ενεργειακές επιχειρήσεις στην περιοχή των ακτών του Κόλπου. Για το φυσικό αέριο, ο καιρός είναι σχεδόν πάντα η μεγαλύτερη επιρροή και «με τις προσδοκίες για έναν πολύ κρύο χειμώνα φέτος, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι φυσικοί έμποροι αποθηκεύουν φυσικό αέριο σε ιστορικά υψηλό ρυθμό», δήλωσε στο Marketwatch ο αναλυτής Τάιλερ Ρίτσι.

Το αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 1,47 δολάρια ή 2%, για να διαπραγματευτεί στα 75,45 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές, με βάση τα συμβόλαια του προηγούμενου μήνα, τελείωσαν στο υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2018. Το φυσικό αέριο Οκτωβρίου αυξήθηκε 57 σεντς, ή 11%, για να κλείσει στα 5,706 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες - το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2014.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider