Σε υψηλό τριετίας το πετρέλαιο - Χαμηλή προσφορά και υποεπενδύσεις «τρομάζουν» τη ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό τριετίας το πετρέλαιο - Χαμηλή προσφορά και υποεπενδύσεις «τρομάζουν» τη ζήτηση
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 74,85 δολάρια και το Brent στα 79,05 δολάρια.

Με τα 80 δολάρια «φλερτάρει» το Brent προσεγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά καθώς σε πολλά μέρη του κόσμου η ζήτηση αυξάνεται καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί κατά της πανδημίας.

Οι πρόσφατες διαταραχές στην παραγωγή λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να διαρκέσουν για μήνες ενώ ήδη έχουν οδηγήσει σε σημαντική πτώση τα αμερικανικά αποθέματα. Τα αμερικανικά διυλιστήρια πετρελαίου πασχίζουν να αντικαταστήσουν το αργό του Κόλπου και στρέφονται προς το ιρακινό και καναδικό πετρέλαιο, δήλωσαν οι έμποροι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, προστέθηκαν 10 εξέδρες πετρελαίου αυτήν την εβδομάδα, αυξάνοντας τον αριθμό τους για 14ο συνεχόμενο μήνα αλλά αυτό δεν αρκεί για να καλυφθεί η εκτιμώμενη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης καθώς η παραγωγή του ΟΠΕΚ+ παραμένει χαμηλότερη. Ορισμένα μέλη του οργανισμού επιδιώκουν να αυξήσουν την παραγωγή λόγω των υποεπενδύσεων ή καθυστερήσεων συντήρησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Ρωσία δήλωσε ότι θα παραμείνει αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας στις παγκόσμιες αγορές.

Το Ιράν, το οποίο σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές δήλωσε ότι θα επιστρέψει στις συνομιλίες για την επανέναρξη της συμμόρφωσης με την πυρηνική συμφωνία του 2015 «πολύ σύντομα», αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο Edward Moya, αναλυτής αγοράς στην OANDA, επεσήμανε ότι τα επιπλέον ιρανικά βαρέλια αργού φαίνεται απίθανο να εισρεύσουν στην αγορά το 2021 καθώς οι

Οι αναλυτές σημειώνουν επίσης ότι η χρεωμένη China Evergrande παραμένει μια απειλή για τις τιμές του πετρελαίου καθώς αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον.

Οι εισαγωγές αργού της Ινδίας αυξήθηκαν στο ανώτατο όριο τριών μηνών τον Αύγουστο, ανακάμπτοντας από το χαμηλό χαμηλού ενός έτους του Ιουλίου.

Την Δευτέρα το πρωί (10:44 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 74,85 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,18% και το Brent στα 79,05 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,23%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider