Επέστρεψε στα επίπεδα των 1.800 δολαρίων ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψε στα επίπεδα των 1.800 δολαρίων ο χρυσός
Στα επίπεδα των 1.800 δολαρίων επέστρεψε την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, ανακάμπτοντας από το αρνητικό σερί των δύο προηγούμενων ημερών.

Στα επίπεδα των 1.800 δολαρίων επέστρεψε την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, ανακάμπτοντας από το αρνητικό σερί των δύο προηγούμενων ημερών, καθώς οι ήπιες απώλειες που σημείωσε το αμερικανικό δολάριο σε συνδυασμό με τις θετικές ειδήσεις από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, έδωσαν τον τόνο στην αγορά.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του πολύτιμου μετάλλου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.800 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας κέρδη 0,4% ή 6,5 δολαρίων ανά ουγγιά.

Σύμφωνα με τον Τζεφ Ράιτ, αναλυτή της Wolfpack Capital, «η μάχη του πολύτιμου μετάλλου να ανακτήσει τα 1.800 δολάρια και να τα διατηρήσει δεν αποτελεί ένδειξη δύναμης. «Το επόμενο βήμα για τον χρυσό εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της τιμής του μεταξύ 1.750 και 1.850 δολαρίων, με μια τάση προς το χαμηλότερο όριο», συμπλήρωσε ο Ράιτ.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 24,18 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ κέρδη κατέγραψε και η τιμή του χαλκού, με το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου να σημειώνει άνοδο 1,2% στα 4,28 δολάρια ανά λίβρα.

Τέλος, μικρές απώλειες της τάξης του 0,4% σημείωσε το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου του παλλάδιου που έκλεισε στα 2.228 δολάρια ανά ουγγιά, όπως και το συμβόλαιο Οκτωβρίου της πλατίνας, που διαμορφώθηκε στα 974,40 δολάρια ανά ουγγιά, με απώλειες 0,2%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider