Πτώση για το πετρέλαιο - Υπό εξέταση η πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο - Υπό εξέταση η πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΟΠΕΚ+
Tο αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,18 δολάρια και το Brent στα 72,51 δολάρια.

Πτώση από το υψηλό τεσσάρων εβδομάδων καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς ο τυφώνας Άιντα σαρώνει τη Λουιζιάνα. Από την Κυριακή έχει ανασταλεί

Από την Κυριακή, έχει ανασταλεί περισσότερο από το 95% της παραγωγής πετρελαίου του Κόλπου του Μεξικού των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας περίπου 1,74 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως παραγωγής, σύμφωνα με την υπεράκτια ρυθμιστική αρχή.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η επίπτωση στις τιμές αναμένεται να είναι πρόσκαιρη, ωστόσο η αγορά παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ μέσα στην εβδομάδα όπου θα συζητηθεί μια περαιτέρω αύξηση της παραγωγής.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+, θα συναντηθούν την Τετάρτη για να συζητήσουν για την ήδη συμφωνημένη αύξηση στην παραγωγή κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) για τους επόμενους μήνες, ανέφερε το Reuters.

«Οι αγορές επιβραδύνονται. Το τέταρτο κύμα του COVID-19 είναι σε εξέλιξη, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να επανεξετάσουμε αυτήν την αύξηση. Ενδέχεται να σταματήσει η αύξηση των 400.000 βαρελιών», δήλωσε ο Μοχάμαντ Αμπντουλατίφ αλ-Φάρες στο Reuters στο περιθώριο μιας κυβερνητικής εκδήλωσης στην πόλη του Κουβέιτ.

Την Δευτέρα το πρωί (11:27 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,18 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,81% και το Brent στα 72,51 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,26%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider