«Παύση» στα ρεκόρ της Wall εν αναμονή του Jackson Hole

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παύση» στα ρεκόρ της Wall εν αναμονή του Jackson Hole
wall street
Πτώση καταγράφουν οι δείκτες, έπειτα από τα μακροοικονομικά στοιχεία και εν αναμονή του ετήσιου συνεδρίου της Fed. 

Από τα υψηλά της χθεσινής συνεδρίασης απομακρύνονται οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και εν αναμονή του ετήσιου συνεδρίου της Fed, ενώ οι απώλειες διευρύνθηκαν στον απόηχο των εκρήξεων στο αεροδρόμιο του Αφγανιστάν.

O Dow Jones υποχωρεί 0,13%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,26%. Ο S&P υποχωρεί 0,25%, ενώ χθες έφτασε για πρώτη φορά ενδοσυνεδριακά πάνω από τος 4.500 μονάδες.

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε έως και το 1,352%, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό νωρίτερα αυτό τον μήνα στο 1,364%.

Νωρίτερα, ξεκάθαρα υπέρ της παύσης των υποστηρικτικών μέτρων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας τάχθηκε ο επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στο Σεντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ. «Η οικονομία καταγράφει σημαντική άνοδο και αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μέτρα στήριξης» από την Fed, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προχώρησε και η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George, σημειώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία έχει φθάσει στο κατάλληλο σημείο «ουσιαστικής» προόδου που απαιτείται. «Η άποψή μου είναι ότι έχουμε σημειώσει ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο και μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε» για την επιβράδυνση στις αγορές ομολόγων, που αγγίζουν τα 120 δισ. δολάρια σε μηνιαία βάση, ανέφερε σε συνέντευξή της στο CNBC.

Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, εμφάνισαν αύξηση για πρώτη φορά έπειτα από πέντε εβδομάδες, στα τέλη Αυγούστου ωστόσο διατηρήθηκαν σε χαμηλό επίπεδο. Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 4.000 στις 353.000 για την εβδομάδα έως τις 21 Αυγούστου, ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 350.000 αιτήσεις.

Παράλληλα, με ρυθμό 6,6% αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τη δεύτερη μέτρηση για το ΑΕΠ της χώρας που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Ειδικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ «έτρεξε» με ρυθμό 6,6% από 6,5% στην αρχική μέτρηση, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 6,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider