ΗΠΑ: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ για το β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ για το β' τρίμηνο
Με ρυθμό 6,6% αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Χειρότερα των προβλέψεων τα στοιχεία για την προσωπική κατανάλωση.

Με ρυθμό 6,6% αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τη δεύτερη μέτρηση για το ΑΕΠ της χώρας που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ «έτρεξε» με ρυθμό 6,6% από 6,5% στην αρχική μέτρηση, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 6,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η προσωπική κατανάλωση στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 11,9% για το β' τρίμηνο, έναντι 11,8% για το α' τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο 12,2%.

Η ανάπτυξη των κλάδων των αγαθών και των υπηρεσιών στις ΗΠΑ ξεπέρασε την αρχική μέτρηση, κυρίως λόγω της ανοδικής αναθεώρησης στις επενδύσεις πολιτών από τρίτες χώρες.

Αντίθετα, αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω τα στοιχεία για την ανάπτυξη για τις επενδύσεις των Αμερικανών πολιτών και των κρατικών δαπανών.

Συνυπολογίζοντας τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, η οικονομία συνεχίζει την ανάκαμψη της, παρά τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider