Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer
«Με το δεξί» μπήκαν στην εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας εν μέρει από τη χειρότερη εβδομάδα τους από τον Φεβρουάριο.

«Με το δεξί» μπήκαν στην εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας εν μέρει από τη χειρότερη εβδομάδα τους από τον Φεβρουάριο, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να εκφράζουν ανησυχίες για την νομισματική πολιτική πιάνοντας το νήμα από τη Fed, τη μετάλλαξη Δέλτα αλλά και τα γεωπολιτικά παιχνίδια στο Αφγανιστάν.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,66% στις 471,88 μονάδες, στη Γερμανία ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,28% στις 15.852 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,86% στις 6.683, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 7.109 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,49%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,59% στις 8.968 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος PMI για τη ζώνη του ευρώ, υποχώρησε σε χαμηλό δυο μηνών, στις 59,5 μονάδες τον Αύγουστο από τις 60,2 τον Ιούλιο. Ωστόσο, η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης για το τρίτο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι έχασε από τη δυναμική της τον Αύγουστο.

Στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία συνεχίζει να ανακάμπτει, το Bitcoin ανήλθε την Κυριακή σε υψηλό τριών μηνών, ξεπερνώντας τις 50.000 δολάρια, ενώ σήμερα, διατηρεί την δυναμική του, με άνοδο 2% στα 50.176 δολάρια.

Ώθηση στην αγορά έδωσε και η πλήρης έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, που επικαλείται δυο άτομα με άμεση γνώση, ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

«Με βάση τα μακροπρόθεσμα δεδομένα που υποβάλαμε, η σημερινή έγκριση για άτομα ηλικίας 16 ετών και πάνω επιβεβαιώνει το προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του εμβολίου σε μια στιγμή που είναι επειγόντως απαραίτητο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. «Ελπίζω ότι αυτή η έγκριση θα βοηθήσει στην αύξηση της εμπιστοσύνης στο εμβόλιο μας», πρόσθεσε.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Sainsbury εκτινάχθηκε 15% μετά τις φήμες ότι εταιρείες private equity ενδιαφέρονται να την εξαγοράσουν.

Στον «πάτο» του Stoxx 600 βρέθηκε η ελβετική Cembra Money με βουτιά άνω του 30% μετά τον τερματισμό της συνεργασίας της στις πιστωτικές κάρτες με την επίσης ελβετική Migros.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider