Στόχος εξαγοράς η αλυσίδα σουπερμάρκετ J Sainsbury, κέρδη άνω του 9% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στόχος εξαγοράς η αλυσίδα σουπερμάρκετ J Sainsbury, κέρδη άνω του 9% για τη μετοχή
Ο αμερικανικός γίγαντας εξαγορών, Apollo, εξετάζει να καταθέσει προσφορά για τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βρετανίας.

Στόχος εξαγοράς φέρεται να είναι η αλυσίδα σουπερμάρκετ J Sainsbury, έπειτα από την Wm Morrison Supermarkets, η οποία εξαγοράσθηκε από τον αμερικανικό όμιλο Clayton, Dubilier & Rice (CD&R).

Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο αμερικανικός γίγαντας εξαγορών, Apollo Global Management Inc., εξετάζει να καταθέσει προσφορά για τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βρετανίας. Το δημοσίευμα δεν σχολίασαν ούτε η αλυσίδα σουπερμάρκετ ούτε η Apollo.

Η μετοχή της Sainsbury ενισχύθηκε πάνω από 9%, έπειτα από τα δημοσιεύματα, ενώ έχει σημειώσει άνοδο 43% έως τώρα φέτος.

Η Apollo, η οποία έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της τάξης των 88 δισ. δολαρίων, έχει έντονο ενδιαφέρον για τη βιομηχανία σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού έχασε την ευκαιρία να αναλάβει τον έλεγχο της Asda, του τρίτου μεγαλύτερου παντοπωλείου της χώρας.

Η φημολογία σχετικά με την Sainsbury έχει ενταθεί έπειτα από την προσπάθειά της να συγχωνευθεί με την Asda, την οποία μπλόκαραν οι βρετανικές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider