Μικρά κέρδη στην Wall Street, στον απόηχο των πρακτικών της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη στην Wall Street, στον απόηχο των πρακτικών της Fed
Θετικό τόνο στο αμερικανικό χρηματιστήριο δίνουν οι μετοχές των μεγάλων αμυντικών βιομηχανικών και ο τεχνολογικός κλάδος.

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την Wall Street να «γυρίσει» θετικά και με τους επενδυτές να συνεχίζουν να επεξεργάζονταιτα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία οι αξιωματούχοι της Fed φαίνεται να «εγκρίνουν» την εκκίνηση του λεγόμενου tapering εντός του 2021.

Θετικό τόνο δίνουν οι μετοχές των μεγάλων αμυντικών βιομηχανικών και ο τεχνολογικός κλάδος.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,01% ή 12,02 μονάδες στις 34.949 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,21% ή 8,92 μονάδες στις 4.408 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,39% ή 56,5 μονάδες.

Στο ταμπλό, «βουτιά» στο 8,5% σημειώνει ο τίτλος της Robihood, ενώ ισχυρές απώλειες της τάξης του 4% καταγράφουν και οι πετρελαϊκές Devon Energy και Occidental Petroleum.

Πτώση και για τον τίτλο της General Motors που χάνει 2%, ενώ στον αντίποδα κέρδη 1% σημειώνει η μετοχή της Nvidia, στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας παραγωγής τσιπ, τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Μάκρο

Aπρόσμενη πτώση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στη χώρα που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 348.000 από 377.000 την προηγούμενη εβδομάδα και αντί 364.000 αιτήσεων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μέσα στην κρίση του κορονοϊού, φτάνοντας στα προ-πανδημίας επίπεδα.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν σε 2.82 εκατ. έναντι 2.89 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 2,80 εκατ. αιτήσεις.

Εξάλλου, ο δείκτης προοπτικών για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην -κρίσιμη οικονομία- πολιτεία της Φιλαδέλφεια έπεσε στις 19,4 μονάδες για τον Αύγουστο από τις 21,9 μονάδες του Ιούλιου κα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 23,1 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η Goldman Sachs προχώρησε σήμερα στην αναθεώρηση επί τα χείρω των προβλέψεών της για την ανάπτυξη κατά το τρέχον τρίμηνο, σημειώνοντας πως αναμένει περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού μέχρι τα τέλη του έτους, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας και επιφυλακτικότητας που επικρατεί στην αγορά.

Τέλος, στα εμπορεύματα, ισχυρές απώλειες καταγράφουν και οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό WTI να υποχωρεί κατά περίπου 3%, όπως και το ευρωπαϊκό Brent που βρίσκεται στα επίπεδα των 66 δολαρίων/βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider