Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο – Κάτω από τα 66 δολάρια/βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο – Κάτω από τα 66 δολάρια/βαρέλι
Οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δολαρίου ρίχνουν το βαρέλι κάτω από τα 66 δολάρια.

Σημαντικές απώλειες άνω του 3% καταγράφουν την Πέμπτη οι τιμές του αργού, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δολαρίου και την αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, ρίχνουν το βαρέλι κάτω από τα 66 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate υποχωρεί κατά 3,73% στα 63,01 δολάρια, ενώ παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου του ευρωπαϊκού Brent, τα οποία βρίσκονται στα 65,99 δολάρια/βαρέλι, με απώλειες 3,28%.

Σημειώνεται πως οι τιμές του αργού υποχωρούν κατά 6η συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι φόβοι για μείωση της ζήτησης έρχονται ξανά στο προσκήνιο, την στιγμή που η αύξηση των λοιμώξεων που σχετίζονται με την μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού εγείρει ερωτηματικά σχετικά με την πορεία ανάκαμψης της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider