Νευρικότητα στις ευρωαγορές, μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στις ευρωαγορές, μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
«Γύρισαν» αρνητικά τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed.

Μεικτά πρόσημα παρουσιάζουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας, χάνοντας το θετικότερο momentum με το οποίο ξεκίνησαν την Τετάρτη.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη φαίνεται πως δεν προσέφεραν κάτι καινούργιο για τις κινήσεις των επενδυτών, που αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τις επόμενες κινήσεις σχετικά με εδραίωση της οικονομικής ανάκαμψης.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,07% στις 474.09 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί 0,13% στις 4.190 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 πέφτει 0,33% στις 7.158 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει 0,04% στις 15.915 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει 0,11% στις 0,31% στις 6.797 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB ενισχύεται 0,32% στις 26.039 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ανεβαίνει 0,44% στις 8.905 μονάδες.

Μάκρο

Αμετάβλητος στο 2,2% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Το 2,2% είναι απαράλαχτο με την αρχική μέτρηση και ενός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία σημείωσε απρόσμενη βουτιά 2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οικονομολόγοι σημειώνουν ότι πρόκειται μάλλον για στραβοπάτημα με τον πληθωρισμό να αναμένεται να καταγράψει ανοδική τάση τους επόμενους μήνες.

Οι επενδυτές περιμένουν εξάλλου τα πρακτικά από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed του Ιουλίου για μια επικαιροποίηση ως προς το πότε ενδέχεται η κεντρική τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων μέσω των οποίων διοχετεύει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να εξετάσει την αύξηση των επιτοκίων.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ανώτερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Carlsberg για το β' τρίμηνο του 2021, με την ευρωπαϊκή ζυθοποιία να αναθεωρεί προς τα πάνω τους στόχους για το σύνολο της χρήσης του τρέχοντος έτους.

Συμφωνία-πλαίσιο για την προμήθεια 150 περιφερειακών τρένων Coradia Stream στην Trenitalia με συνολική αξίας περίπου 910 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε στην Alstom. Τα τρένα θα έχουν μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ώρα και θα είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία στους επιβάτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider