Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα για τους μεγαλύτερους δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα για τους μεγαλύτερους δείκτες
Η συνεχιζόμενη πανδημία του κορονοϊού και η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα έχει αναστατώσει την ψυχολογία των επενδυτών.

Με οριακά κέρδη έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 την Τρίτη, μετά τις χθεσινές απώλειες που «έσπασαν» το ανοδικό σερί των 10 προηγούμενων ημερών.

Ο Stoxx 600 κατέγραψε συγκεκριμένα άνοδο 0,1% στις 473,78 μονάδες, όμως τα κέρδη παρέμειναν συγκρατημένα, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα νέα οικονομικά δεδομένα της αγοράς. Οι μετοχές στον κλάδος της υγείας είχαν την καλύτερη απόδοση με άνοδο κατά 1%, ενώ οι μετοχές στην αγορά του αυτοκινήτου υποχώρησαν, με πτώση που έφτασε το -1,8%.

Στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 7.181,11 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έπεσε 0,02% στις 15.921,95 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 διολίσθησε 0,28% στις 6.818,84 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,85% στις 26.224,79 μονάδες.

Η συνεχιζόμενη πανδημία του κορονοϊού και η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα έχει αναστατώσει την ψυχολογία των επενδυτών.

Μακροοικονομικά νέα

Στο 2% ανήλθε η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Πρόκειται για μέτρηση αμετάβλητη με την αρχική εκτίμηση της ευρωπαϊκής Στατιστικής Α
ρχής.

Παράλληλα, κατά 182.0000 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Ιούλιο, σε μηνιαίο βαθμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική υπηρεσία. Το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μειώθηκε οριακά στο 4,7% από 4,8% σε τριμηνιαία βάση.

Επιχειρηματικά νέα

Κέρδη άνω του 3,4% κατέγραψε η μετοχή της BHP Group, μετά από την ανακοίνωση της ενεργειακής εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο για την πώληση του κλάδου πετρελαιοειδών της στην Woodside Petroleum, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον FTSE 100 του Λονδίνου και να κάνει την Αυστραλία την κύρια χρηματιστηριακή αγορά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider