Πετρέλαιο: Σε χαμηλό μιας εβδομάδας η τιμή με πτώση 1,7%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε χαμηλό μιας εβδομάδας η τιμή με πτώση 1,7%
Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, με το αμερικανικό αργό να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, με το αμερικανικό αργό να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μιας εβδομάδας. Στους παράγοντες που άσκησαν πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου συγκαταλέγονται «τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού, η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας της Κίνας και η καθυστερημένη οικονομική ανάκαμψη σε άλλες περιοχές του πλανήτη», εξηγεί ο Manish Rah, οικονομικός διευθυντής της Velandera Energy. Η μετάλλαξη Δέλτα και άλλα αναδυόμενα εμπόδια «βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού κάθε επενδυτή πετρελαίου». Στο μεταξύ, οι καταιγίδες του Ατλαντικού μπορεί να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμες διαταραχές στην αγορά πετρελαίου», προσθέτει ο Raj.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 1,15 δολάρια ή 1,7% στα 67,29 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδοα από τις 9 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider