Σε υψηλό μιας εβδομάδας η τιμή του χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό μιας εβδομάδας η τιμή του χρυσού
Τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 11,60 δολαρίων ή 0,7%, κλείνοντας στα 1.789,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε η τιμή του χρυσού, κλείνοντας σε υψηλό εβδομάδας.

Τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 11,60 δολαρίων ή 0,7%, κλείνοντας στα 1.789,80 δολάρια ανά ουγγιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, οι τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου ενισχύθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Αυγούστου.

«Τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα αλλά και εκείνα του μεταποιητικού δείκτη Empire στις ΗΠΑ manufacturing survey for August, οδήγησαν τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων σε νέα πτώση«, ανέφερε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets UK. Αυτό ώθησε προς τα πάνω τον χρυσό, εν μέσω των ανησυχιών για ένα πιο αδύναμο outlook στην παγκόσμια οικονομία.

Εξάλλου, η κατάσταση στο Αφγανιστάν προκαλεί πτώση στις αγορές μετοχών, ωθώντας κάποια ρευστότητα στον χρυσό, υποστήριξε ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής της Kinesis στο MarketWatch.

Το ασήμι Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε στα 23,79 δολάρια η ουγγιά, μετά από 2% εβδομαδιαία πτώση, ενώ ο χαλκός Σεπτεμβρίου υποχώρησε 1,5% στα 4,33 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε 0,5% στα 1.021,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ και το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 2.598 δολάρια η ουγγιά, με πτώση 2,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ελεύθερη πτώση για τον κλάδο της μεταποίησης στη Νέα Υόρκη

Κάμψη στη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας για τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider