Πτώση 1% για το Brent - Στο 0,9 οι απώλειες του WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 1% για το Brent - Στο 0,9 οι απώλειες του WTI
Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, το WTI έκλεισε ανοδικά κατά 0,2%, σύμφωνα με δεδομένα του FactSet.

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για το πετρέλαιο την Παρασκευή, όμως οι αμερικανικές τιμές κατάφεραν να κλείσουν την εβδομάδα με λίγα σεντς υψηλότερα. Οι επενδυτές συνεχίζουν να εξετάζουν τις προοπτικές για τη ζήτηση καθώς η ανησυχία για την μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Την Παρασκευή το βράδυ, στα συμβόλαια Σεπτεμβρίου, το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση 65 σεντς ή -0,9%, φτάνοντας τα 68,64 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, το WTI έκλεισε ανοδικά κατά 0,2%, σύμφωνα με δεδομένα του FactSet.

Στα συμβόλαια Οκτωμβρίου,το Brent έχασε 72 σεντς ή -1% κλείνοντας στα 70,59 δολάρια το βαρέλι, με πτώση -0,2% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποίησε ότι η άνοδος της ζήτησης για αργό και τα προϊόντα του επιβραδύνθηκε απότομα, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως ανάγκασε τις κυβερνήσεις να επαναφέρουν τους περιορισμούς μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΙΕΑ, η αυξανόμενη ζήτηση για αργό διακόπηκε τον Ιούλιο και αναμένεται να αυξηθεί με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με το υπόλοιπο 2021 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα νέα δεδομένα του ΙΕΑ έχουν ανακόψει το ράλι του πετρελαίου και έχουν φέρει στην επιφάνεια την επίδραση της μετάλλαξης Δέλτα, σημειώνει ο Jeffrey Halley, αναλυτής της OANDA στην αγορά για την Ασία-Ειρηνικό.

Οι τράπεζες έχουν επίσης μειώσει τις προβλέψεις τους για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider