Η ανησυχία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ επηρεάζει την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ανησυχία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ επηρεάζει την Wall Street
Μικρές απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την προσοχή στον δείκτη τιμών παραγωγού.

Με μικρές απώλειες κινούνται για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, καθώς η Wall Street προσπαθεί να «διαβάσει» τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας

Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν «μπλεχτεί» μεταξύ της βελτίωσης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τα νέα επιδόματα εργασίας και στις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή, μια μέρα μετά από την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, που διαμορφώθηκε πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βασικό θέμα προσοχής είναι το εάν τα μακροοικονομικά δεδομένα θα ωθήσουν σύντομα σε αλλαγή των υποστηρικτικών μέτρων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,06% ή 20,41 μονάδες στις 35.464 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,15% ή 6,80 μονάδες στις 4.441 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,14% ή 20,9 μονάδες στις 14.744 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως χθες τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Μάκρο

Εντός των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, κατεγράφησαν 375.000 νέες αιτήσεις από 387.000 την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 375.000 νέες αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 2,86 εκατ. από 2,98 εκατ. την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 2,9 εκατ. αιτήσεις

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αύξηση 1% στις τιμές παραγωγού για τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider