Τα στοιχεία για τον αμερικάνικο πληθωρισμό καθησύχασαν τις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα στοιχεία για τον αμερικάνικο πληθωρισμό καθησύχασαν τις ευρωπαϊκές αγορές
Με κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπου, παρά την ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα, έδειξαν να παίρνουν ώθηση από τις ανακοινώσεις των στοιχείων για τον αμερικάνικο πληθωρισμό.

Με κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπου, παρά την ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα, έδειξαν να παίρνουν ώθηση από τις ανακοινώσεις των στοιχείων για τον αμερικάνικο πληθωρισμό. Στην προσοχή των επενδυτών παραμένουν και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων της περιόδου, για το β' τρίμηνο του 2021.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,41% στις 474,24 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,83% στις 7.220 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιήθηκε 0,35% στις 15.826 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,55% στις 6.857 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,98% στις 26.457 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κατέγραψε κέρδη 0,86% στις 8.975 μονάδες.

Μάκρο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία αυξήθηκε κατά 5,4%, αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020 και έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για 5,3%. Σημειώνεται πως πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο επίπεδο ετήσιου πληθωρισμού στις ΗΠΑ από το 2008. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός έπεσε στο 0,5% από 0,9% τον Ιούνιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Στο 3,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, μέτρηση που κινείται εντός την αρχικής εκτίμησης και εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο 1,9% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιταλία για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η μέτρηση ξεπέρασε το 1,8% της αρχικής εκτίμησης και την πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εταιρικά αποτελέσματα

Τα κέρδη της γερμανικής εταιρίας πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας E.ON ανήλθαν σε 1,75 δισ. ευρώ έναντι 599 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο του 2020.

Άνω του διπλάσιου αυξήθηκαν οι συναλλαγές της Deliveroo για το α' εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής delivery προϊόντων.

Επιστροφή στην κερδοφορία κατέγραψε η ABN AMRO για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ολλανδική τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider