Ξένα Χρηματιστήρια
11-08-2021 | 16:37

Προς νέα ρεκόρ η Wall Street, μετά από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Προς νέα ρεκόρ η Wall Street, μετά από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ανοδικά και προς νέα ιστορικά υψηλά κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας, με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να αποτελεί «πάτημα» κερδών για την Wall Street.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία και τα οποία, εάν και δείχνουν πως παραμένουν έντονες οι πληθωριστικές πιέσεις, κινήθηκαν εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Μετά από τα σημερινά στοιχεία, ενδέχεται να υποχωρήσουν τα μηνύματα προς την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) για αλλαγή της υποστηρικτικής πολιτικής της.

Εξάλλου, οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν την ψήφιση του πακέτου 3,5 τρισ. δολαρίων στο νομοσχέδιο υποδομών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν από τη Γερουσία.

Ακόμα, οι μετοχές των μεγάλων ενεργειακών εταιριών σημειώνουν πτώση, μετά από την προτροπή του Λευκού Οίκου στα μέλη του ΟΠΕΚ+ για να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ανεβαίνει 0,32% ή 114,07 μονάδες στις 35.378 μονάδες.

Ο S&P 500 γράφει κέρδη 0,25% ή 10,95 μονάδες στις 4.447 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,35% ή 52,4 μονάδες στις 14.839 μονάδες.

Μάκρο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία για τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 5,4%, αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020 και έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για 5,3%.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο επίπεδο ετήσιου πληθωρισμού στις ΗΠΑ από το 2008.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός έπεσε στο 0,5% από 0,9% τον Ιούνιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Εξαιρούμενων της ενέργειας και των τροφίμων, ο «δομικός» πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαίο επίπεδο, από αύξηση 0,9% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο στο 0,4%.

Σε ετήσιο επίπεδο, ο «δομικός» πληθωρισμός αυξήθηκε 4,3% έναντι αύξησης 4,5% προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.