Ξένα Χρηματιστήρια
11-08-2021 | 10:13

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές, πριν από τον αμερικανικό πληθωρισμό

Newsroom
Μοιράσου το
Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές, πριν από τον αμερικανικό πληθωρισμό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με κέρδη άνοιξαν τις συνεδριάσεις στο μέσο της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως σύντομα «γύρισαν» σε μεικτά με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζει στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα εντός της Τετάρτης.

Τα στοιχεία για τον αμερικανικό δείκτη καταναλωτή του Ιουλίου αναμένεται να δείξουν το εάν παραμένουν οι πληθωριστικές πιέσεις στο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου, εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Εξάλλου, ψηλά στην προσοχή των αγορών παραμένουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2021.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ανεβαίνει 0,16% στις 473.09 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,39% στις 7.189 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιείται 0,01% στις 15.771 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,22% στις 6.834 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB κινείται ανοδικά 0,52% στις 26.337 μονάδες.

Μάκρο

Στο 3,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, μέτρηση που κινείται εντός την αρχικής εκτίμησης και εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο 1,9% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιταλία για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η μέτρηση ξεπέρασε το 1,8% της αρχικής εκτίμησης και την πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εταιρικά αποτελέσματα

Τα κέρδη της γερμανικής εταιρίας πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας E.ON ανήλθαν σε 1,75 δισ. ευρώ έναντι 599 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο του 2020.

Άνω του διπλάσιου αυξήθηκαν οι συναλλαγές της Deliveroo για το α' εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής delivery προϊόντων.

Επιστροφή στην κερδοφορία κατέγραψε η ABN AMRO για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ολλανδική τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.