Αψήφησαν τις ανησυχίες για τον COVID οι Ευρωπαίοι επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αψήφησαν τις ανησυχίες για τον COVID οι Ευρωπαίοι επενδυτές
Δεν κατάφεραν να καταβάλλουν τους ευρωπαίους αγοραστές οι νέες ανησυχίες γύρω από την αναζωπύρωση της πανδημίας καθώς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη.

Δεν κατάφεραν να καταβάλλουν τους ευρωπαίους αγοραστές οι νέες ανησυχίες γύρω από την αναζωπύρωση της πανδημίας καθώς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη την συνεδρίαση της Τρίτης. Επιπρόσθετα οι επενδυτές αξιολόγησαν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων και το κατά πόσο ο κορονοϊός επηρεάζει τα εταιρικά μεγέθη.

Στο κλείσιμο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,35% στις 472.32 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,26% στις 4.187 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,49% στις 7.161 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,16% στις 15.770 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,10% στις 6.820 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,24% στις 26.201 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ισχυροποιήθηκε 0,37% στις 8.899 μονάδες.

Η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού και το νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας σε πολλές χώρες του κόσμου έχουν επαναφέρει τους προβληματισμούς για ενδεχόμενα νέα lockdown από τις κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών, ειδικότερα εν όψει του φθινοπώρου.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ελεύθερη πτώση σημείωσε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος που καταρτίζει το ινστιτούτο ZEW στη Γερμανία για τον Αύγουστο. Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος έπεσε στις 40,4 μονάδες από τιν 63,3 μονάδες τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 55 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις 29,3 μονάδες από 21,9 μονάδες τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 31 μονάδες.

Σε εταιρικά νέα, σχεδόν διπλάσια κέρδη σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020 ανακοίνωσε η Munich Re για το β' τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,1 δισ. ευρώ έναντι 579 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Καταποντίστηκε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος ZEW για τον Αύγουστο

Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ τα κέρδη της Munich Re στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider