Πετρέλαιο: Αναπληρώνει τις απώλειες της Δευτέρας - Άνοδος άνω του 3% για το WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Αναπληρώνει τις απώλειες της Δευτέρας - Άνοδος άνω του 3% για το WTI
Το πετρέλαιο αναπληρώνει μερικές από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, αναπληρώνοντας μερικές από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης όταν οι τιμές έφτασαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων, αλλά τα κέρδη πιθανότατα θα περιοριστούν από τις ανησυχίες ότι τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 και οι περιορισμοί στην Κίνα θα επηρεάσουν τη ζήτηση.

Ενδοσυνεδριακά, το απόγευμα της Τρίτης το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,53 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,07% και το Brent στα 70,89 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,68%.

Στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου, τα κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφουν έξαρση και οι αρχές προσπαθούν να εξαλείψουν τις τοπικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

«Βραχυπρόθεσμα, η αγορά πετρελαίου μπορεί να είναι ασταθής καθώς οι τιμές του αργού αρχίζουν να πιέζονται», δήλωσε ο Avtar Sandu, ανώτερος διευθυντής, εμπορευμάτων στην Phillip Futures στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας ότι κάθε υποχώρηση των τιμών είναι μια ευκαιρία αγοράς.

«Υπάρχει πιθανότητα επιπλέον βαρέλια του Ιράν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Λιβύης να πλημμυρίσουν την αγορά, αλλά αναμένουμε ότι η συνολική αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα συγκρατήσει τη ζήτηση ενέργειας», είπε.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερουσία πρόκειται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο για έργα υποδομών αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων αργότερα την Τρίτη, το οποίο, εάν εγκριθεί θα ενισχύσει την οικονομία και τη ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου, δήλωσαν αναλυτές.

Ωστόσο, και στην περίπτωση των ΗΠΑ, τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 αμαυρώνουν τις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη και τη συνολική κατανάλωση. Τα αεροπορικά ταξίδια των ΗΠΑ έχουν μειωθεί για σχεδόν δύο μήνες εν μέσω συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών », ανέφερε σε σημείωμά της η ANZ Research.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider