Απώλειες για Dow και S&P 500 - «Έχασαν» τα ρεκόρ της Παρασκευής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για Dow και S&P 500 - «Έχασαν» τα ρεκόρ της Παρασκευής
Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε με απώλειες τη Δευτέρα με φόντο την ανησυχία των επενδυτών για την παγκόσμια ανάπτυξη, «χάνοντας» τις τιμές ρεκόρ που κατέγραψε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε -0,3% ή 106,66 μονάδες στις 35.101,85 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,09% ή 4,17 μονάδες στις 4.432,35 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,16% ή 24,42 μονάδες στις 14.860,18 μονάδες.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και στο κατά πόσο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα ενισχύει τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία.

Στα επιχειρηματικά νέα, σε 1,56 δισ. δολάρια ανέρχεται το κόστος της εξαγοράς της Golden Nugget Online Gaming Inc. από την DraftKings Inc. με την ολοκλήρωση των συνομιλιών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Άνοδο σημείωσαν τα έσοδα από πωλήσεις της Hertz για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η πολυεθνική εταιρεία ενοικίασης και μίσθωσης οχημάτων.

Στα μακροοικονομικά νέα, επίπεδο ρεκόρ διαμορφώθηκε ο αριθμός των κενών, διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο ΟΗΕ δημοσίευσε την έκθεση του για την κλιματική αλλαγή. Ο κόσμος «δεν μπορεί πλέον να καθυστερεί την υιοθέτηση φιλόδοξων μέτρων για το κλίμα», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι απώλειες στο πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider