Ξένα Χρηματιστήρια
03-08-2021 | 23:11

Πτώση στην αρχή και κέρδη 280 μονάδων για τον Dow Jones στο τέλος

Newsroom
Μοιράσου το
Πτώση στην αρχή και κέρδη 280 μονάδων για τον Dow Jones στο τέλος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Παρά τις αρχικές απώλειες, οι δείκτες της Wall Street ανέκαμψαν τελικά την Τρίτη, σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα και διακυμάνσεις, με τον Dow Jones να καθοδηγείται από τις τραπεζικές και βιομηχανικές μετοχές στις +280 μονάδες. 

Έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις +279,16 μονάδες ή 0,80%, στις 35.117 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,85% στις 4.424 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,55% στις 14.761 μονάδες.

Οι φόβοι για την εξάπλωση της Δέλτα δεν έχουν κοπάσει, με τα ημερήσια κρούσματα μάλιστα στις ΗΠΑ να φτάνουν σε επίπεδα υψηλότερα του περυσινού καλοκαιριού, αναγκάζοντας έτσι πολλές πολιτείες να επαναφέρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Το ίδιο έπραξαν και μεγάλες εταιρείες για πελάτες και εργαζόμενους, με το CDC να υπολογίζει πως το 80% των κομητειών της χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στα θετικά, το γεγονός ότι το 70% πλέον των πολιτών είναι εμβολιασμένο.

Σε εταιρικά νέα, οι μετοχές της Robinhood εκτινάχθηκαν στα ύψη την Τρίτη, ωθώντας τη νέο-εισαχθείσα εφαρμογή συναλλαγών πολύ πάνω από την τιμή της IPO στα 38 ανά μετοχή ανά μετοχή, κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η μετοχή της Robinhood διαπραγματευόταν στα 47,40 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένη κατά 25% την Τρίτη.

Tην πώληση της Tropicana και άλλων brands χυμών στη Βόρεια Αμερική, αντί 3,3 δισ. δολαρίων, αποκάλυψε η PepsiCo, καθώς επιχειρεί να απλοποιήσει το εύρος των προϊόντων της και να απομακρυνθεί από τα ποτά υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Η πώληση θα δώσει στην PepsiCo τα κεφάλαια που χρειάζεται να αναπτύξει και να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο υγιεινών σνακ και ποτών με μηδενική ζάχαρη, σημείωσε ο CEO, Ramon Laguarta, καθώς η εταιρεία εστιάζει σε πιο κερδοφόρα brands. 

Ενισχυμένα διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Eli Lilly για το β' τρίμηνο του 2021, όπως προκύπτει από τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία. Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,87 δολάρια από 1,45 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν μια μέτρηση στα 1,89 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της Eli Lilly διαμορφώθηκαν σε 6,74 δισ. δολάρια έναντι 5,50 δισ. δολαρίων το β' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 6,60 δισ. δολάρια. 

Το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, η Under Armour αύξησε τα κέρδη 59,2 εκατ. δολάρια, ή 13 σεντς ανά μετοχή, από ζημιά 182,9 εκατ. δολάρια, ή 40 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς τις εφάπαξ χρεώσεις, η εταιρεία κέρδισε 24 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Refinitiv ανέμεναν 6 σεντς. Τα έσοδα αυξήθηκαν 91% στα 1,35 δισ. δολάρια από 707,6 εκατ. δολάρια πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 1,21 δισ. δολάρια. 

Κατώτερα των προσδοκιών τα οικονομικά αποτελέσματα της Clorox για το τρίμηνο, καθώς μετά από την πρώτη φάση της πανδημίας σταδιακά κάμφθηκε η ζήτηση για απολυμαντικά παντός είδους. Η Clorox ανέφερε προσαρμοσμένο κέρδος δ’ τριμήνου 95 σεντς ανά μετοχή, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 1,36 δολάρια ανά μετοχή, και πωλήσεις 1,8 δισ. δολαρίων, κάτω από τις προσδοκίες για 1,92 δισ. δολάρια. Η μετοχή της υποχώρησε 0,04%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Robinhood: «Εκτόξευση» 25% στην μετοχή της πάνω από την τιμή της IPO

H PepsiCo πουλά την Tropicana και άλλα brands χυμών αντί 3,3 δισ. δολ.

Under Armour: Η άρση των lockdown έφερε «έκρηξη» πωλήσεων και κερδών