Wall Street: Ανοδικές κινήσεις μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανοδικές κινήσεις μετά τις ανακοινώσεις της Fed
Σε μηνιαίο επίπεδο, οι κύριοι δείκτες διατηρούν την ανοδική τους πορεία και αναμένεται να κλείσουν τον Ιούλιο με κέρδη.

Άνοδο καταγράφουν ο S&P 500 και ο Nasdaq, ενώ σε οριακά επίπεδα κινείται ο Dow, καθώς οι επενδυτές αναλύουν την πληθώρα των οικονομικών αποτελεσμάτων και τις ανακοινώσεις από την Federal Reserve.

Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια και το QE των ΗΠΑ η Federal Reserve. Η Fed τονίζει πως θα διατηρήσει την οικονομική πολιτική ενίσχυσης της αγοράς μέχρι να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της απόφασης, έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος προς τους στόχους που έχουν τεθεί για το tapering.

O S&P 500 ενισχύεται 0,16% και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,75%. Ο Dow Jones σημειώνει πτώση -0,12%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι κύριοι δείκτες διατηρούν την ανοδική τους πορεία και αναμένεται να κλείσουν τον Ιούλιο με κέρδη. Ο S&P έχει άνοδο 2,4% για τον Ιούλιο, ενώ ο Nasdaq Composite και ο Dow έχουν κερδίσει 1,1% και 1,6%, αντίστοιχα.

Ενδοσυνεδριακά, οι εταιρείες με τις μεγαλύτερες κινήσεις ήταν η Alphabet, με τη μετοχή της μητρικής της Google να είχε άνοδο άνω του 3%. Η μετοχή της Boeing κινήθηκε ανοδικά κατά 5.6%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η Pfizer κέρδισε κοντά στο 2%. Αρνητικά κινήθηκε η μετοχή της Starbucks με πτώση σχεδόν -2,4%. Η μετοχή της McDonald είχε πτώση 1.8% και η μετοχής της Spotify βούλιαξε στο -7%.

Στα μακροοικονομικά νέα, κατά 3,5% διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούνιο, φτάνοντας στα 91,2 δισ. δολάρια από τα 88, 2 δισ. δολάρια το Μάιο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, αντανακλώντας την δυναμική των εισαγωγών, καθώς η οικονομία εξέρχεται από την πανδημία.

Οικονομικά αποτελέσματα

Η McDonald’s την Τετάρτη ανέφερε διψήφια αύξηση πωλήσεων εντός καταστήματος στις ΗΠΑ για το τελευταίο τρίμηνο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, ενισχυμένη από την υψηλότερη ζήτηση για τα πιάτα με κοτόπουλο. Στα έσοδα, 5,89 δισ. δολάρια έναντι 5,6 δισ. δολαρίων που ήταν η πρόβλεψη.

Το πρώτο τρίμηνο με κερδοφορία ανακοίνωσε η Boeing μετά από σχεδόν χρόνια, καθώς τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν από τις παραδόσεις νέων αεροσκαφών σε αεροπορικές εταιρείες, χάρη στην ανάκαμψη της αγοράς που είχε πληγεί από την πανδημία Covid.

Η Pfizer αναθεώρησε σήμερα ανοδικά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, που ανέπτυξε με τη γερμανική BioNTech, κατά 28,8% στα 33,5 δισ. δολάρια.

Tο ισχυρότερο γ' τρίμηνο χρήσης στην ιστορία της εμφάνισε η Apple, διπλασιάζοντάς σχεδόν τα κέρδη της και συντρίβοντας τις εκτιμήσεις της Wall Street με τις πωλήσεις του iPhone. Όλες οι μεγάλες μονάδες παραγωγής της εταιρείας αναπτύχθηκαν κατά περισσότερο από 12% σε ετήσια βάση.

Καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα τριμήνου ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, χάρη στις υψηλές δαπάνες για ψηφιακές διαφημίσεις από διαφημιστές που αγωνίστηκαν να πείσουν τους καταναλωτές να κάνουν αγορές εν μέσω μιας ασταθούς επανεκκίνησης της οικονομίας.

Μεγάλη άνοδο των πωλήσεων κρύων ροφημάτων στις ΗΠΑ αποκάλυψαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Starbucks, χαρίζοντάς της καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο.

Ακόμη μία χρήση-ρεκόρ ολοκλήρωσε η Microsoft με κέρδη που ξεπέρασαν τα 60 δισ. δολάρια και έσοδα 165 δισ. δολαρίων, δείχνοντας για ποιο λόγο είναι μία από τις 2 επιχειρήσεις στις ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου που έχουν πετύχει κεφαλαιοποίηση 2 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider