Οπισθοχώρηση του S&P 500 από το ρεκόρ - Έσπασε το ανοδικό σερί μετά από πέντε ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οπισθοχώρηση του S&P 500 από το ρεκόρ - Έσπασε το ανοδικό σερί μετά από πέντε ημέρες
Οι κορυφαίοι δείκτες «άλλαξαν» σε πτωτική πορεία, μετά τα θετικά ρεκόρ που σημείωσαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με απώλειες την Τρίτη για πρώτη φορά σε διάστημα έξι ημερών, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τα αποτελέσματα τριμήνου από αρκετές μεγάλες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο S&P 500 υποχώρησε 0,5% στις 4.401 μονάδες, μετά τηξν πτώση στους κλάδους της τεχνολογίας και της ενέργειας. Ενδοσυνεδριακά ο δείκτης έφτασε στο -1,1%. Ο Dow Jones είχε πτώση 85,79 μονάδες ή -0,2% στις 35.058,52 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει πτώση μέχρι και 266 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες -1,2% στις 14.660 μονάδες.

Οι κορυφαίοι δείκτες «άλλαξαν» σε πτωτική πορεία, μετά τα θετικά ρεκόρ που σημείωσαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας, σπάζοντας το ανοδικό σερί των προηγούμενων πέντε ημερών.

Τα μακροικονομικά νέα της ημέρας

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ βελτιώθηκε για έκτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, φτάνοντας σε νέο υψηλό για την περίοδο της πανδημίας καθώς οι Αμερικανοί αισιοδοξούν ολοένα και περισσότερο για τις τρέχουσες επιχειρηματικές και εργασιακές συνθήκες. Ο δείκτης που καταρτίζει το Conference Board αυξήθηκε στις 129,1 μονάδες από το αναθεωρημένο μέγεθος των 128,9 μονάδων τον Ιούνιο.

Οι τιμές ακινήτων συνεχίζουν να «σπάνε» ρεκόρ, καθώς η μεγάλη ζήτηση έρχεται αντιμέτωπη με την αδύναμη προσφορά. Σύμφωνα με τον S&P CoreLogic Case-Shiller, οι τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ ήταν 16,6% υψηλότερα τον Μάιο, σε σχέση με τον Μάιο του 2020. Πρόκειται για άνοδο από την ετήσια αύξηση στο 14,8% που καταγράφηκε τον Απρίλιο. Η άνοδος στο 16,6% είναι η υψηλότερη που έχει καταγράψει ο δείκτης σε διάστημα 30 ετών.

Οι παραγγελίες για αυτοκίνητα, συσκευές και άλλα διαρκή αγαθά αυξήθηκαν τον Ιούνιο σηματοδοτώντας την ανάκαμψη στην οικονομία των ΗΠΑ ενώ οι κατασκευαστές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ανταλλακτικά και εργασία αντιμετωπίζοντας υψηλότερο κόστος προμηθειών. Οι νέες παραγγελίες για προϊόντα που προορίζονται να διαρκέσουν τουλάχιστον τρία χρόνια, αυξήθηκαν κατά 0,8% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 257,6 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Εμπορίου. Η Wall Street Journal εκτιμούσε αύξηση 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider