Ξένα Χρηματιστήρια
26-07-2021 | 16:50

Μεταβλητότητα στη Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Big Tech

Newsroom
Μοιράσου το
Μεταβλητότητα στη Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Big Tech
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Απομακρύνονται από τα ρεκόρ της Παρασκευής οι δείκτες της Wall Street, εν αναμονή μιας εβδομάδας πλούσιας σε εταιρικά αποτελέσματα -με το επίκεντρο στις Big Tech- καθώς και της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve. Συνεχείς μεταβολές καταγράφονται στους δείκτες.

O Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,04% στις 35.075, ενώ ο S&P 500 σημειώνει οριακή άνοδο 0,06% στις 4.414 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί 0,11% στις 14.821 μονάδες. 

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα η Tesla, ενώ μέσα στην εβδομάδα ακολουθούν Apple, Alphabet, Microsoft, Facebook και Amazon. 

Το δεύτερο τρίμηνο είναι έως τώρα ισχυρότερο των προσδοκιών, καθώς το 88% των εταιρειών του S&P 500 έχει ανακοινώσει θετικά κέρδη ανά μετοχή σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Ακόμα και αν το ποσοστό μείνει στο 88% θα πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη καταγραφής αυτών των στοιχείων το 2008.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η Goldman Sachs αναθεώρησε καθοδικά την εκτίμησή για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το γ' τρίμηνο, καθώς πλέον «βλέπει» χαμηλότερη αύξηση κατανάλωσης στο β' εξάμηνο λόγω της πανδημίας και των μεταλλάξεων. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος εκτιμά πως οι ΗΠΑ θα «τρέξουν» με ρυθμό 8,5% στο γ' τρίμηνο από 9,5% που εκτιμούσε προηγουμένως. «Οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Δέλτα στην οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο David Kostin, επικεφαλής αναλυτής της Goldman Sachs για την αγορά των ΗΠΑ. 

Το επενδυτικό κλίμα φαίνεται πως πλήττουν και τα νέα από την Κίνα, με τους ασιατικούς δείκτες να υποχωρούν το πρωί ακόμα και 4%, έπειτα από τους νέους ρυθμιστικούς κανόνες σε εταιρείες εκπαίδευσης. Παράλληλα, η μετοχή της Tencent βρέθηκε να υποχωρεί έως και 14% προσυνεδριακά, καθώς η Κίνα της αφαίρεσε τα αποκλειστικά δικαιώματα στη μουσική βιομηχανία. 

Παράλληλα, η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για αδιέξοδο στις διμερείς σχέσεις καθώς ξεκίνησαν συνομιλίες υψηλού επιπέδου στην κινεζική πόλη Τιαντζίν.

Στα κρυπτονομίσματα, το bitcoin ξεπέρασε την Κυριακή τα 39.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου, σε μια στροφή της επενδυτικής ψυχολογίας μετά το πρόσφατο selloff. Σήμερα, το κρυπτονόμισμα κερδίζει 12,5% στα 38.413 δολάρια. Στο υψηλό των τελευταίων 24 ωρών, το bitcoin έφτασε στα 39.544 δολάρια, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου.

Επίσης, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους θα στη διήμερη συνάντηση της Fed, αναμένοντας τα συμπεράσματα για τη νομισματική πολιτική και την πορεία της οικονομίας.

Τέλος, την Πέμπτη, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέα πτώση οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων