Πτώση 1% για το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 1% για το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,20 δολάρια και το Brent στα 73,32 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν κατά 1% τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση καυσίμων λόγω της εξάπλωσης του COVID-19, αντιστάθμισαν τις προσδοκίες για στενή προμήθεια κατά το υπόλοιπο του έτους.

Τα κρούσματα κορονοϊού συνέχισαν να αυξάνονται το σαββατοκύριακο με ορισμένες χώρες να καταγράφουν ρεκόρ στις ημερήσιες καταγραφές και να επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη ζήτηση πετρελαίου. Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο, σημείωσε επίσης αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, ενώ η χώρα αντιμετώπισε σοβαρές πλημμύρες και έναν τυφώνα στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές.

Από την άλλη, πιο θετικά είναι τα μηνύματα που προέρχονται από τις ΗΠΑ όπου οι προοπτικές της ζήτησης είναι καλύτερες καθησυχάζοντας εν μέρει την αγορά. Παράλληλα, οι γεωτρήσεις αυξάνονται με μέτριους ρυθμούς καθώς οι παραγωγοί περιόρισαν τις δαπάνες. Οι εξέδρες πετρελαίου αυξήθηκαν κατά επτά σε 387 την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co.

Διατηρείται η στενότητα στη φυσική αγορά

Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν σε έλλειμμα παρά την απόφαση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ + να αυξήσουν την παραγωγή κατά το υπόλοιπο του έτους.

Η προοπτική μιας γρήγορης επιστροφής των ιρανικών προμηθειών μειώνεται καθώς οι συνομιλίες για την αναζωογόνηση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 εξασθενεί.

Την Δευτέρα το πρωί (10:24 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,20 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,21% και το Brent στα 73,32 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,05%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα συμβόλαια πετρελαίου

Πετρέλαιο: «Λευκός καπνός» στον OPEC – Συμφωνία για την αύξηση εφοδιασμού από τον Αύγουστο

Διατηρεί τα κέρδη το πετρέλαιο - Αισιοδοξία για την πορεία της ζήτησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider