Άνοδος στις ευρωαγορές εν μέσω μεικτού κλίματος διεθνώς και οικονομικών στοιχείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στις ευρωαγορές εν μέσω μεικτού κλίματος διεθνώς και οικονομικών στοιχείων
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη εν μέσω ενός μικτού επενδυτικού κλίματος διεθνώς, αλλά και σημαντικών στοιχείων από ισχυρές οικονομίες της ηπείρου.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη εν μέσω ενός μικτού επενδυτικού κλίματος διεθνώς, αλλά και σημαντικών στοιχείων από ισχυρές οικονομίες της ηπείρου.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,44% στις 457,93 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,59% στις 7.142 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει κέρδη 0,88% στις 15.648 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,61% στις 6.547 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB επίσης κερδίζει 0,80% στις 25.430 μονάδες και ο IBEX 35 ενισχύεται 0,28% στις 8.886 μονάδες.

Στα στοιχεία της ημέρας, πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Ειδικότερα, η παραγωγή υποχώρησε σε μηνιαίο επίπεδο 0,3% έναντι παρόμοιας πτώσης τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,5%. Σε ετήσιο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 17,3% από 27,6% τον Μάιο του 2020, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση στο 17,7%.

Επίσης, μεγάλη διεύρυνση σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας για τον Μάιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Insee). Ειδικότερα, το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 6,80 δισ. ευρώ από 6,33 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 6,10 δισ. ευρώ.

Ακόμα, ανοδικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιταλία σε ετήσιο και μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Istat).

Ασία

Με την Wall Street να κλείνει χθες με απώλειες και τον S&P να χάνει το 7ήμερο ανοδικό σερί του, και τα χρηματιστήρια της Ασίας νωρίτερα έκλεισαν με μεικτά πρόσημα.

Συγκεκριμένα, στο Τόκιο ο Nikkei 225 έχασε 0,96%, στο Σίδνεϋ ο S&P/ASX200 κέρδισε 0,90%, στην Κίνα ο Shanghai ενισχύθηκε 0,66% και ο SZSE Component σημείωσε άνοδο 1,85%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάμψη για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Μάιο

Σημαντικό «άνοιγμα» στο εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας για τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider