Σε υψηλά επίπεδα το πετρέλαιο εν αναμονή των αποφάσεων του OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά επίπεδα το πετρέλαιο εν αναμονή των αποφάσεων του OPEC+
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 75 δολάρια και το μπρεντ στα 75,56 δολάρια.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του πετρελαίου καθώς η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση καυσίμων προκαλεί μείωση της προσφοράς ενώ κάποια μέλη του OPEC+ εξέφρασαν επιφυλάξεις ως προς την αύξηση της παραγωγής. Την Πέμπτη, οι διεθνείς τιμές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 2% ενώ την Παρασκευή οι τιμές κινούνται σε υψηλά επίπεδα καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στην συνάντηση που θα έχει η επιτροπή του οργανισμού προκειμένου να επανεξετάσει το θέμα.

Πρόκειται για μία συνάντηση η οποία πραγματοποιείται με καθυστέρηση προκειμένου να υπάρξει περιθώριο για διαβουλεύσεις για την πολιτική παραγωγής πετρελαίου, ανέφεραν πηγές, αφού τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπλόκαραν ένα σχέδιο για άμεση μείωση του εφοδιασμού περικοπές.

«Μια τέτοια καθυστέρηση στις συνομιλίες είναι ασυνήθιστη και φαίνεται να υποδηλώνει κάποια σημαντική διαφωνία εντός της οργάνωσης μεταξύ των συμμετεχόντων», δήλωσε ο Jim Ritterbusch της Ritterbusch and Associates.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι βραχυπρόθεσμα, ο OPEC+, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, προσπαθεί να πιέσει τις καταναλωτικές χώρες και να επιτύχει μια υψηλότερη τιμή για να αντισταθμίσει τις ζημιές που σημειώθηκαν πέρυσι», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital.

Την Παρασκευή το πρωί (11:27 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 75 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,31% και το μπρεντ στα 75,56 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,32%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider