Απώλειες στο τέλος του μήνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στο τέλος του μήνα στις ευρωπαϊκές αγορές
Η μετάλλαξη Δέλτα τρομάζει επενδυτές και αγορές στην Ευρώπη.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ιδιαίτερα από την μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού στις ευρωπαϊκές χώρες που αφήνει ουσιαστικά έκθετο μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Παράλληλα, υπάρχει φόβος επαναφοράς των μέτρων περιορισμού.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ανακοινώνονται την Παρασκευή και τα οποία αναμένεται να δώσουν παραπάνω πληροφορίες για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ. Εξάλλου, η άνοδος του πληθωρισμού εξακολουθεί να προβληματίζει τις αγορές, με τον κεντρικό τραπεζίτη της Γαλλίας να αναμένει περαιτέρω ένταση των πληθωριστικών πιέσεων για την Ευρωζώνη μέσα στο 2021.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,77% στις 452,84 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,71% στις 7.037 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε 1,02% στις 15.531 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,91% στις 6.507 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB έχασε 1,01% στις 25.102 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχώρησε 1,05% στις 8.821 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στο 1,6% διαμορφώθηκε η ύφεση για το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου στο α' τρίμηνο του 2021.

Εξάλλου, μικρή άνοδο σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Insee).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider