Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500
Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq. Χαμηλότερα κινήθηκε ο Dow Jones.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζουν να «σπάνε» οι δείκτες της Wall Street, καθώς τη Δευτέρα οι S&P 500 και Nasdaq έφτασαν σε νέα υψηλά, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών να στρέφονται και στην εικόνα που θα δώσει το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, την Παρασκευή για την πορεία της απασχόλησης.

Επιπλέον, από την Πέμπτη και έπειτα οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες ανοίγουν τον χορό των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2021.

Έτσι την Δευτέρα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,44% ή 150,57 μονάδες στις 34.283 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,23% ή 9,9 μονάδες στις 4.290 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,98% ή 140,1 μονάδες στις 14.500 μονάδες.

Σημαντική άνοδο στον βιομηχανικό δείκτη κατέγραψαν Intel (2,8%), Microsoft και Apple με κέρδη άνω του 1%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε την καταγγελία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου εναντίον του Facebook για τις φερόμενες ως αντίθετες για τον ανταγωνισμό πρακτικές του, που θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα την εκποίηση του Instagram από το Facebook και του WhatsApp.

Η τιμή της μετοχής του Facebook ενισχύθηκε περισσότερο από 4% τη Δευτέρα μετά την απόφαση, στέλνοντας για πρώτη φορά την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το 1 τρισ. δολάρια. Συγκεκριμένα, η μετοχή έκλεισε στα 355,64 δολάρια.

«Παρόλο που το Δικαστήριο δεν συμφωνεί με όλους τους ισχυρισμούς του Facebook εδώ, συμφωνεί τελικά ότι η καταγγελία της Επιτροπής είναι νομικά ανεπαρκής και επομένως πρέπει να απορριφθεί», αναφέρει το Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Περιφέρεια της Columbia.

«Η FTC )Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) δεν κατάφερε να επικαλεστεί αρκετά δεδομένα και γεγονότα για να αποδείξει εύλογα ένα απαραίτητο στοιχείο όλων των αξιώσεων της Ενότητας 2 - δηλαδή, ότι το Facebook έχει μονοπωλιακή δύναμη στην αγορά των Υπηρεσιών Προσωπικής Κοινωνικής Δικτύωσης (PSN)». Στην κατάθεση, το δικαστήριο δηλώνει ότι η FTC δεν απέδειξε ότι το Facebook ακολουθεί μονοπωλιακές πρακτικές.

Επιπλέον, η κινεζική εταιρεία παροχής μίσθωσης οχημάτων (τύπου Uber), DiDi Global, ανακοίνωσε τους όρους για την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τη δημόσια προσφορά (IPO) της DiDi στη Wall Street να κοστολογεί τη μετοχή της στα 13-14 δολάρια.

Την IPO της DiDi υπογράφουν 20 τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Goldman Sachs, Morgan Stanley and JP Morgan.

Στην ανακοίνωση της IPO, η DiDi αναφέρει πως για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στο α' τρίμηνο του 2021, εξυπηρετεί 493 εκατ. πελατών σε 16 χώρες και σχεδόν 4.000 πόλεις ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider