Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση το Facebook δια χειρός... Δικαστηρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση το Facebook δια χειρός... Δικαστηρίου
Οι μετοχή του Facebook αυξήθηκε περισσότερο από 3% τη Δευτέρα μετά την απόφαση, στέλνοντας για πρώτη φορά την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε τη Δευτέρα την καταγγελία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου εναντίον του Facebook για τις φερόμενες ως αντίθετες για τον ανταγωνισμό πρακτικές του, που θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα την εκποίηση του Instagram από το Facebook και του WhatsApp.

Η τιμή της μετοχής του Facebook ενισχύθηκε περισσότερο από 3% τη Δευτέρα μετά την απόφαση, στέλνοντας για πρώτη φορά την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

«Παρόλο που το Δικαστήριο δεν συμφωνεί με όλους τους ισχυρισμούς του Facebook εδώ, συμφωνεί τελικά ότι η καταγγελία της Επιτροπής είναι νομικά ανεπαρκής και επομένως πρέπει να απορριφθεί», αναφέρει το Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Περιφέρεια της Columbia.

«Η FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) δεν κατάφερε να επικαλεστεί αρκετά δεδομένα και γεγονότα για να αποδείξει εύλογα ένα απαραίτητο στοιχείο όλων των αξιώσεων της Ενότητας 2 - δηλαδή, ότι το Facebook έχει μονοπωλιακή δύναμη στην αγορά των Υπηρεσιών Προσωπικής Κοινωνικής Δικτύωσης (PSN)». Στην κατάθεση, το δικαστήριο δηλώνει ότι η FTC δεν απέδειξε ότι το Facebook ακολουθεί μονοπωλιακές πρακτικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider