Wall Street: «Πλώρη» για κλείσιμο εβδομάδας-ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Πλώρη» για κλείσιμο εβδομάδας-ρεκόρ
Η Wall Street την Παρασκευή βάζει πλώρη για να κλείσει την καλύτερη εβδομάδα της εδώ και μήνες, έχοντας καταγράψει αλλεπάλληλα ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες.

Η Wall Street την Παρασκευή βάζει πλώρη για να κλείσει την καλύτερη εβδομάδα της εδώ και μήνες, έχοντας καταγράψει αλλεπάλληλα ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, ενισχυμένη από την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν για επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για το νομοσχέδιο υποδομών.

Έτσι, ο Dow Jones κερδίζει 0,55% ή 188 μονάδες, στις 34.385 μονάδες.
O S&P 500 ενισχύεται 0,24% στις 4.276 μονάδες.
O Nasdaq σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% στις 14.380 μονάδες.

Η διακομματική συμφωνία για τις υποδομές συμπεριλαμβάνει 579 δισ. δολάρια σε νέες δαπάνες, με τα 312 δισ. δολάρια εξ αυτών να κατευθύνονται σε project μεταφορών όπως δρόμους, γέφυρες και σιδηρόδρομους. Το σχέδιο επίσης προβλέπει 266 δισ. δολάρια σε άλλες υποδομές, όπως ενέργεια, ύδρευση και βελτιώσεις στα δίκτυα γρήγορου ίντερνετ.

Στα στοιχεία της ημέρας, ένας βασικός δείκτης πληθωρισμού που η Fed χρησιμοποιεί για να καθορίσει την πολιτική της, ο δείκτης βασικών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, αυξήθηκε 3,4% τον Μάιο, που είναι και η ταχύτερη αύξηση από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Αν και το γεγονός θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανησυχία για τον πληθωρισμό, ήταν εντός των εκτιμήσεων του Dow Jones και δεν δείχνει να κάμπτει το bullish πνεύμα στις αγορές.

Στις μετοχές, μετά την ανακοίνωση πως την έγκριση της FAA έλαβε σήμερα Παρασκευή η Virgin Galactic, για να πραγματοποιεί διαστημικές πτήσεις με επιβάτες, η μετοχή της εταιρείας του Ρίτσαρντ Μπράνσον σκαρφαλώνει άνω του 15%.

Η μετοχή της Nike καταγράφει άνοδο άνω του 13% ενδοσυνεδριακά και κινείται προς ένα νέο υψηλό ρεκόρ, μετά την πρόβλεψη της εταιρείας πως οι ετήσιες πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη αύξηση 3 δεκαετιών για τον δείκτη βασικών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών

«Πράσινο φως» στην Virgin Galactic για διαστημικά ταξίδια με επιβάτες

Άνοδος 13% στη μετοχή της Nike - Κινείται προς νέο υψηλό ρεκόρ

gazzetta
gazzetta reader insider insider