Σημαντική πτώση για τις ευρωαγορές στο μέσο της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική πτώση για τις ευρωαγορές στο μέσο της εβδομάδας
Στα χρηματιστήρια της Γερμανίας και της Ισπανίας οι μεγαλύτερες απώλειες. Η προσοχή για την Πέμπτη στην BoE.

Σημαντικές απώλειες σημείωσαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας, με τους επενδυτές να μην εμφανίζονται αισιόδοξοι μετά από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ψηλά στην προσοχή των αγορών παραμένουν οι ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού, ενώ αναμένονται οι τοποθετήσεις της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας (BoE) στην αυριανή της συνεδρίαση για το ζήτημα ανόδου του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Σημειώνεται πως χθες, μιλώντας στο Κογκρέσο, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας ως προς την υποστηρικτική της πολιτική.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έπεσε 0,73% στις 453.10 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε 1,14% στις 4.075 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχασε 7.077 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη o DAX διολίσθησε 1,15% στις 15.456 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 απώλεσε 0,91% στις 6.551 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB υποχώρησε 0,94% στις 8.954 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έπεσε 1,10% στις 8.954 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 15 ετών ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit για τον Ιούνιο. Ειδικότερα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 59,2 μονάδες τον Ιούνιο, από τις 57,1 μονάδες τον Μάιο. Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI της Γαλλίας διαμορφώθηκε στις 57,1 μονάδες τον Ιούνιο, από τις 57 τον Μάιο, καταγράφοντας υψηλό 11 μηνών, ενώ νέο υψηλό σημείωσε και ο γερμανικός δείκτης, φτάνοντας στις 60,4 μονάδες τον Ιούνιο, από τις 56,2 τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Μετά τα ρεκόρ, κέρδη με προσεκτικές κινήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider