Χρηματιστήριο: Συνέχεια στο stock picking - «Βουτιά» στον τζίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Συνέχεια στο stock picking - «Βουτιά» στον τζίρο
Χρηματιστήριο
Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να υπερβαίνει τα επίπεδα των 910 μονάδων.

Για το 2/2 πάει το Χρηματιστήριο, έστω και με διστακτικό τόνο, με τους επενδυτές να συνεχίζουν στην τακτική του stock picking. Από την άλλη διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές, καθώς τα χαρτοφυλάκια αναζητούν ευκαιρίες για τοποθετήσεις.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει ήπια άνοδο 0,34% στις 911,13 μονάδες με τον τζίρο να βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ήτοι στα 13,28 εκατ. ευρώ. Άνοδο 0,33% σημειώνει ο FTSE 25 στις 2.203 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να υπεραποδίδει ελάχιστα με κέρδη 0,38% στις 574,90 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ καταγράφει άνοδο 0,63% στα 2,55 ευρώ, η Eurobank σημειώνει ήπια πτώση 0,49% στα 0,85 ευρώ, η Alpha Bank κέρδη 1,89% στα 1,13 ευρώ λίγο πριν την ΑΜΚ, και η Πειραιώς 0,99% στα 1,53 ευρώ.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται παράλληλα σε δεικτοβαρής μετοχές αλλά και σε τίτλους με ισχυρά θεμελιώδη όπως η Jumbo, η Aegean που επωφελείται από την επάνοδο του τουριστικού κλάδου και των μεταφορών, αλλά και του ΟΠΑΠ και της Τέρνα Ενεργειακής.

Για την τελευταία, όπως έγραψε το insider.gr ακολουθεί μία περίοδος σημαντικής ανάπτυξης, τόσο σε βραχυπρόθεσμα όσο και σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, στη ετήσια Γενική Συνέλευση. Σε αυτή την πορεία περαιτέρω μεγέθυνσης, ενδιάμεσος στόχος είναι η αύξηση στα 3.000 MW μέσα στην επόμενη 5ετία της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος της εταιρείας σε έργα ΑΠΕ.

Από την άλλη η διαξιφισμοί στην Ελλάκτωρ ρίχνουν τη μετοχή κατά 1,83% στα 1,50 ευρώ, ενώ σε μερική κατοχύρωση κερδών προχωρούν επενδυτές σε Κρι Κρι, Motor Oil και ΟΛΠ.

Τα πακέτα στα 1,35 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο αξίας 1 εκατ. ευρώ να αλλάζει χέρια στην Epsilon Net.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider