Sell off στα συμβόλαια χρυσού μετά την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sell off στα συμβόλαια χρυσού μετά την Fed
Ισχυρή πτώση καταγράφουν τα συμβόλαια χρυσού την Πέμπτη, που σηματοδοτούν και τις υψηλότερες ημερήσιες απώλειες εδώ και μήνες. 

Ισχυρή πτώση καταγράφουν τα συμβόλαια χρυσού την Πέμπτη, χάνοντας το επίπεδο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά στον απόηχο των αποφάσεων της Federal Reserve η οποία επιταχύνει τον ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της εν μέσω αισιοδοξίας για την αγορά εργασίας και της αυξημένης ανησυχίας για τον πληθωρισμό.

Αυτή την ώρα, το συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου καταγράφει πτώση 4,64% ή 87,7 δολαρίων, στο χαμηλό 6 μηνών των 1.774 δολαρίων ανά ουγγιά. Την Τετάρτη τα συμβόλαια κατέγραφαν μια ήπια άνοδο της τάξεως του 0,3% στα 1.861,40 δολάρια ανά ουγγιά. Ωστόσο η εικόνα άλλαξε άμεσα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τις ανακοινώσεις της Fed.

Η Fed «έδειξε» δύο αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της έως το τέλος του 2023, ενώ στη συνεδρίαση του Μαρτίου είχε κάνει λόγο για αύξηση των επιτοκίων από το 2024. Παρ'ολα αυτά το σήμα που δόθηκε στις αγορές ήταν για επιθετικότερες και πιο άμεσες αυξήσεις στα επιτόκια λόγω και των πληθωριστικών πιέσεων.

Παράλληλα, ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα ξεκινήσει συζητήσεις για την αποκλιμάκωση των αγορών ομολόγων. Είναι η πρώτη μεγάλη hawkish στροφή από την Fed, τα μέτρα στήριξης της οποίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ισχυρή απόδοση του χρυσού από την εκκίνηση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider