Αγορές | Χρηματιστήριο
17-06-2021 | 10:50

«Γραμμή» από τις ξένες αγορές για το Χρηματιστήριο

Newsroom
Μοιράσου το
Έντονη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο και ξανά σε θετικό έδαφος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Εκ νέου άνοδος καταγράφεται στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, στην προσπάθεια να βρεθεί κατεύθυνση, μετά τις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική αλλά και τις εκτιμήσεις της για την πορεία του πληθωρισμού. Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, ενώ αναμένεται και το άνοιγμα της Wall με τα futures να κυμαίνονται σε αρνητικά επίπεδα. 

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,34% στις 915,5 μονάδες με τον τζίρο στα 59,33 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 καταγράφει άνοδο 0,54% στις 2.2221,34 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται στις 579,47 μονάδες. 

Από τις τράπεζες, η Alpha Bank καταγράφει πτώση 2%, η Τρ. Πειραιώς κινείται θετικά στο 1,44% στα 1,547 ευρώ, η Eurobank καταγράφει άνοδο 1,13% στα 0,859 ευρώ, ενώ η ETE κινείται με κέρδη 1,5% στα 2,639 ευρώ. 

Σημαντική άνοδο 2,01% καταγράφει η Lamda, καθώς το project στην έκταση των 6.000 στρεμμάτων του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό ξεκινά! Το όραμα της μεγαλύτερης αστικής ανάπλαση στην Ευρώπη γίνεται πραγματικότητα. Όπως επισήμως χτες ανέφερε η Lamda Development στις 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. από το Δημόσιο στην Lamda Development, διαδικασία που θα συνοδευτεί με την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ, εκ του συνολικού τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, όπως και την κατάθεση στο ΤΑΙΠΕΔ εγγυητικής επιστολής των υπόλοιπων δόσεων, ποσού 347 εκατ. ευρώ.

Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος σημειώνουν σημαντική άνοδο 3,48% και 1,88% ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά της αγοράς, Jumbo, ΟΤΕ Coca Cola. 

Παράλληλα, δύο πακέτα μετοχών συνολικού ποσοστού 6,14% της Ελλάκτωρ, στην τιμή των 1,70 ευρώ, «πέρασαν» από το ταμπλό. Το συνολικό ύψος της συναλλαγής ανέρχεται στα 22,4 εκατ. ευρώ περίπου.  

Το ένα πακέτο ήταν 2,88 εκατ. μετοχών αξίας περίπου 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ το δεύτερο 10,28 εκατ. τεμαχίων αξίας 17,47 εκατ. ευρώ. 

Πιέσεις περνούν σε ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, και Motor Oil. 

Για την τελευταία ο κ. Τζαννετάκης χαρακτήρισε θετική στρατηγική κίνηση, τη συνεργασία του πετρελαϊκού Ομίλου με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για την κατασκευή της νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 877 MW στην Κομοτηνή. 

Επισήμανε πως, χάρις στη νέα μονάδα, η δραστηριοποίηση τόσο η Motor Oil όσο και της ΤΕΡΝΑ στον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της NRG και της ΉΡΩΝ αντίστοιχα, θα αποκτήσει πιο καθετοποιημένα χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, με δεδομένο ότι και οι δύο εταιρείες αποτελούν καταναλωτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), η αγορά μεγαλύτερων όγκων για την κάλυψη των αναγκών της υποδομής θα βελτιώσει την αποδοτικότητά τους στην  προμήθεια καυσίμου. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.