Ισχυρή πτώση στη Wall Street, μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή πτώση στη Wall Street, μετά τις ανακοινώσεις της Fed
Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, όπως αναμενόταν, διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της, ωστόσο, «έδειξε» δύο αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της έως το τέλος του 2023.

Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, έπειτα από την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, όπως αναμενόταν, διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της και σταθερό το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που έχει θέσει σε ισχύ για την ενίσχυση της οικονομίας απέναντι στην κρίση του κορονοϊού. Για την πορεία του προγράμματος ομολόγων, η Fed ανέφερε πως «θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα μέχρι να εκπληρωθούν σε σημαντικό επίπεδο οι στόχοι που έχει θέσει η τράπεζα για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Ωστόσο, «έδειξε» δύο αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της έως το τέλος του 2023, ενώ αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, στο 3,4%, μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Μαρτίου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,82% ή 280 μονάδες στις 34.019 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,92% στις 4.207 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,02% στις 13.930 μονάδες.

Στα οικονομικά στοιχεία της μέρας, ο δείκτης τιμών εισαγωγών στις ΗΠΑ ενισχύθηκε 1,1% τον Μάιο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,7%. Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών σκαρφάλωσαν 11,3% τους τελευταίους 12 μήνες που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από το 2011.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της Fed - «Σήμα» για δύο αυξήσεις έως το τέλος του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider