Ψυχραιμία στη Wall Street μετά από τα αμερικανικά μάκρο, εν αναμονή της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψυχραιμία στη Wall Street μετά από τα αμερικανικά μάκρο, εν αναμονή της Fed
Ήπιες απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου για το άνοιγμα της δεύτερης μέρας συνεδριάσεων της εβδομάδας, μετά από το μπαράζ των στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ και εν αναμονή των αποφάσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) την Τετάρτη.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Τρίτη δείχνουν πως οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία παραμένουν ισχυρές, καθιστώντας μεγαλύτερο το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα όσα θα προκύψουν από τη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά σήμερα.

Οι αγορές δεν αναμένουν άμεσες αποφάσεις για αλλαγή στη νομισματική πολιτική της τράπεζας, αλλά περισσότερο ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ενδέχεται να αρχίσει η σταδιακή άρση της υποστηρικτικής πολιτικής της Fed. Γι αυτό, η κύρια προσοχή θα πέσει στις δηλώσεις του διοικητή της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ και λιγότερο στην απόφαση της διοίκησης της Fed.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,02% ή 7,01 μονάδες στις 34.386 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,11% ή 4,16 μονάδες στις 4.250 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,27% ή 37,09 μονάδες στις 14.138 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως χθες τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά, επομένως η σημερινή διόρθωση στους 2 δείκτες μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενη και ελεγχόμενη.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι πωλήσεις του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ για τον Μάιο υποχώρησαν κατά 1,3% σε σχέση με τον Απρίλιο, έναντι αύξηση 0,9% προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση 0,7%.

Η αύξηση των τιμών στα αγαθά εξακολούθησε να είναι η κυρίαρχη πηγή πληθωρισμού, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,5% σε αντίθεση με την αύξηση κατά 0,6%, η οποία καταγράφηκε στις υπηρεσίες.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Μάιο ενισχύθηκε 0,8% σε μηνιαίο επίπεδο έναντι αύξηση 0,6% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,5%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 6,6% συγκριτικά με τον Μάιο του 2020, στη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τελευταίων 11 χρόνων.

Ακόμα, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ για τον Μάιο ενισχύθηκε κατά 0,8% σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι αύξησης 0,1% τον Απρίλιο και αντί μέτρησης 0,7% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικά ο Stoxx 600 με την προσοχή στη συνάντηση της Fed και σε στοιχεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider