Θετικό ξεκίνημα εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό ξεκίνημα εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Η προσοχή των επενδυτών στις ανακοινώσεις της Fed. Μικρή πτώση για τον DAX στη Γερμανία, σημαντικά κέρδη για το ισπανικό χρηματιστήριο.

Ανοδικά πρόσημα για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας κατέγραψαν τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) την Τετάρτη.

Λίγες μέρες μετά από την παρόμοια συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την περασμένη Πέμπτη, αναμένονται σημάδια για το εάν και κατά πόσο η αύξηση του πληθωρισμού συνιστά σημαντικό κίνδυνο για την οικονομία των ΗΠΑ καθώς και οι προβλέψεις των αξιωματούχων της Fed για την πορεία ανάκαμψης του αμερικανικού ΑΕΠ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το στέλεχος της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά, δήλωσε πως τα υποστηρικτικά μέτρα της ΕΚΤ θα πρέπει να μείνουν σε ισχύ για όσα διάστημα η Fed διατηρεί τα δικά της.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των συναντήσεων του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον στις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,18% στις 458.32 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,14% στις 4.132 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 0,18% στις 7.146 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε 0,13% στις 15.673 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ανέβηκε 0,24% στις 6.616 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB έγραψε κέρδη 0,11% στις 25.746 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 0,83% στις 9.281 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της τάξης του 0,8% κατέγραψε τον Απρίλιο η περιοχή της Ευρωζώνης, παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και τα lockdown στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider