Ξένα Χρηματιστήρια
11-06-2021 | 23:29

Τρίτη εβδομάδα κερδών για τον S&P 500

Newsroom
Μοιράσου το
wall street
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ήπια άνοδο κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή με τον S&P 500 να καταγράφει τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Συγκεκριμένα, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο S&P 500 είχε άνοδο 0,2% σημειώνοντας νέο υψηλό στις 4.247,44 μονάδες. Ο Nasdaq Composite είχε άνοδο 0,4% στις 14.069,42μονάδες με κέρδη για την Apple, την Microsoft και το Netflix. O Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,04% στις 34.479 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο S&P 500 είχε άνοδο 0,4% και σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδοφορίας. Ο Nasdaq Composite έκανε ανοδικό ράλι 1,9% σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών. Ενώ ο DowJones είχε πτώση 0,8% αυτή την εβδομάδα. 

Η αγορά «έχτισε» πάνω στα χθεσινά της κέρδη καθώς οι επενδυτές δεν πτοήθηκαν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι επιταχύνθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό από το 2008. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 5% τον Μάιο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Ώθηση στις μετοχές έδωσε και η αντίδραση της αγοράς ομολόγων στα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βρέθηκε να υποχωρεί στο 1,44% την Παρασκευή, έχοντας βρεθεί στη διάρκεια του έτους σε επίπεδα πάνω από το 1,77%.

«Μεγάλο μέρος της ανόδου των τιμών μπορεί να αποδειχθεί παροδικό καθώς σχεδόν το ήμισυ του άνω του μέσου όρου πληθωρισμού προέρχεται από την επίδραση βάσης της εξασθενημένης οικονομίας του 2020, ενώ ακόμη και οι ελλείψεις στην προσφορά μπορεί να αποδειχθούν προσωρινές καθώς οι επιχειρήσεις αυξάνουν την παραγωγικότητά τους και αρχίζουν να ανταποκρίνονται στην αυξημένη ζήτηση», σχολιάζει ο Jason Pride, επικεφαλής επενδύσεων της Glenmede.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.