KBW: Πολύ νωρίς για αισιοδοξία στις ελληνικές τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
KBW: Πολύ νωρίς για αισιοδοξία στις ελληνικές τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι
Παρόλο που ο δρόμος για μονοψήφιους δείκτες NPEs δείχνει πλέον πολύ πιο ορατός και εφικτός, η KBW διατηρεί την επιφυλακτική της στάση σχετικά με την πιθανή επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού ως συνέπεια της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είναι νωρίς για να είμαστε αισιόδοξοι για τις ελληνικές τράπεζες», επισημαίνει ο οίκος Keefe, Bruyette & Woods σε έκθεση του για τις συστημικές τράπεζες, καθώς τα DTCs αντιπροσωπεύουν περίπου το 74% των δεικτών CET1 FL (ή περίπου 60% σε phase-in) και αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να αυξηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι τιτλοποιήσεις NPEs.

Παράλληλα όπως αναφέρει η KBW παρόλο που ο δρόμος για μονοψήφιους δείκτες NPEs δείχνει πλέον πολύ πιο ορατός και εφικτός, η KBW διατηρεί την επιφυλακτική της στάση σχετικά με την πιθανή επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού ως συνέπεια της πανδημίας του κορονοϊού. Οι δείκτες CET1 FL μειώθηκαν κατά 16 μ.β στο τρίμηνο ή 22 μ.β σε ετήσια βάση. Η πτώση αυτή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν εξαιρεθεί η Εθνική Τράπεζα, η οποία ανέφερε αύξηση κατά 120 μ.β σε σύγκριση με το προηγούμενο στο τρίμηνο.

Από την άλλη, μεικτή ήταν η εικόνα που παρουσίασαν οι τράπεζες στο α' τρίμηνο σύμφωνα με την KBW, με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς να αναφέρουν σημαντικές απώλειες ως αποτέλεσμα του εμπροσθοβαρούς σχηματισμού προβλέψεων που σχετίζονται με τις τιτλοποιήσεις. Τα βασικά έσοδα συνέχισαν να επωφελούνται από τις πιστωτικές διευκολύνσεις της ΕΚΤ και τη σταδιακή επαναλειτουργία της ελληνικής οικονομίας. Αν και οι δείκτες ποιότητας ενεργητικού παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητοι, οι οργανικές εισροές NPEs ξεπέρασαν τις εκροές για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, επισημαίνει η KBW.

Στις επιλογές της παραμένει στην κορυφή η Eurobank λόγω της σχετικής της δύναμης να διευρύνει την ικανότητα δημιουργίας κερδών και του αποτυπώματος της στο εξωτερικό, το οποίο πιστεύουν ότι έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Οι τιμές στόχοι είναι:

  • 1 ευρώ για την Alpha Bank από 0,96 ευρώ πριν,
  • 0,80 ευρώ Eurobank από 0,77 ευρώ,
  • 2,25 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα από 2,05 ευρώ πριν και
  • 1,32 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 1,20 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider