Νευρικότητα στις ευρωαγορές, πριν από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στις ευρωαγορές, πριν από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ
Δεν διατηρήθηκε το θετικό κλίμα που επικράτησε νωρίτερα την Τρίτη. «Εισαγόμενες» ανησυχίες από τη Wall Street.

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα στο άνοιγμα της Τρίτης.

Η ανησυχία που επικρατεί για μια ακόμα φορά στη Wall Street για την άνοδο του πληθωρισμού αποθάρρυνε τους επενδυτές, ενώ οι αγορές εστιάζουν στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη και στο εάν η ΕΚΤ θα «βγάλει ειδήσεις» για την πολιτική στήριξη της οικονομίας το επόμενο χρονικό διάστημα, στη μετα-κορονοϊού εποχή.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,10% στις 454.01 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 έπεσε 0,04% στις 4.096 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,25% στις 7.095 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 0,23% στις 15.640 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC ανέβηκε 0,11% στις 6.551 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,06% στις 25.809 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διολίσθησε 0,11% στις 9.153 μονάδες.

Στα στοιχεία για το ΑΕΠ, η οικονομίας της Ευρωζώνης δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να «υποδεχτεί» την ανάκαμψη καθώς η οικονομική παραγωγή συρρικνώθηκε λιγότερο από όσο είχε εκτιμηθεί στην αρχή του έτους, ενώ η σταδιακή άρση των περιορισμών του lockdown ενισχύει την εμπιστοσύνη.

Αναλυτικότερα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,3% στο α' τρίμηνο του 2021, από 0,6% που είχε εκτιμηθεί αρχικά, με την αύξηση των αποθεμάτων και των επενδύσεων να αντισταθμίζονται από τη μειωμένη καταναλωτική δαπάνη. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider