«Βουτιά» 9% στο Bitcoin -Φόβοι για την ασφάλειά του μετά την ανάκτηση των λύτρων της Colonial Pipeline

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 9% στο Bitcoin -Φόβοι για την ασφάλειά του μετά την ανάκτηση των λύτρων της Colonial Pipeline
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης εντόπισε και ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των λύτρων που πλήρωσε η Colonial, είπε η αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Λίσα Μόνακο. 

Νέα πτώση καταγράφει η τιμή του Bitcoin, με «φόντο» τις ανησυχίες για την ασφάλεια του κρυπτονομίσματος, μετά και την επιτυχία των αμερικανικών αρχών να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των λύτρων, ύψους περίπου 2,3 εκατ. δολαρίων, που κατέβαλαν στους χάκερ που επιτέθηκαν στην Colonial Pipeline.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης εντόπισε και ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των λύτρων που πλήρωσε η Colonial, είπε η αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Λίσα Μόνακο.

Έγγραφα του δικαστηρίου δείχνουν ότι οι ερευνητές κατάφεραν να σπάσουν το password που είχε το ψηφιακό πορτοφόλι bitcoin ενός από τους χάκερς. Τα χρήματα ανακτήθηκαν από μια ομάδα κρούσης που συστήθηκε πρόσφατα στηξν Ουάσιγκτον ως μέρος των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση ενάντια στην άνοδο του κυβερνοεγκλήματος.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχωρεί 8,21% στα 31.601 δολάρια (νωρίτερα έγραψε απώλειες έως και άνω του 9%) δολάρια, το ether διολισθαίνει άνω του 10% στα 2.373 δολάρια στα 2.524 δολάρια και το XRP «γκρεμίζεται» 14,38% στα 813 δολάρια.

Τον Απρίλιο, φαινόταν πως το 2021 θα ήταν μια χρονιά - σταθμός για τα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να ξεπερνά ακόμα και τα 60.000 δολάρια για πρώτη φορά. Ωστόσο, η πρόσφατη «βουτιά» έπληξε την εμπιστοσύνη στην αγορά, με το Bitcoin να απομακρύνεται σχεδόν 50% από το ιστορικό υψηλό του.

Πλέον, το ψηφιακό νόμισμα είναι ενισχυμένο μόλις 14% από την αρχή του έτους, ωστόσο η αξία του σε σχέση με πέρυσι είναι σχεδόν τριπλάσια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider