Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 «γύρισε» θετικά».

Με μεικτά πρόσημα συνεχίζουν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διαγράφοντας τα οριακά κέρδη με τα οποία ξεκίνησαν την Παρασκευή.

Σημαντικά πιο κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου αμερικανικού υπουργείου.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 559.000 από 278.000 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 610.000 νέες θέσεις.

Στα του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, κατώτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, οι οποίες κατέγραψαν συρρίκνωση σε μηνιαίο επίπεδο

Εξάλλου, από σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα και στο εάν θα υπάρξει αλλαγής της ΕΚΤ στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊου για την οικονομία της ΕΕ.

Στην κίνηση των δεικτών, ενδοσυνεδριακά, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ανεβαίνει 0,32% στις 452,22 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,05% στις 7.061 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,38% στις 15.692 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC γράφει απώλειες 0,15% στις 6.517 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,33% στις 25.536 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο PMI μεταποίησης στη Γερμανία έπεσε στις 44,5 μονάδες για τον Μάιο έναντι 46,2 μονάδων τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit.

Πρόκειται για την πρώτη κάμψη του σχετικού δείκτη του τελευταίους 3 μήνες και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 και τις 41,3 μονάδες.

Ακόμα, ο PMI κατασκευών της Markit για τη Βρετανία διαμορφώθηκε στις 64,2 μονάδες τον Μάιο από τις 61,6 μονάδες τον Απρίλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο στις 62,3 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της μέρας, η Αραντχάνα Σαρίν αναλαμβάνει νέα οικονομική υπεύθυνη (CFO) της AstraZeneca, αντικαθιστώντας τον Μαρκ Ντουνόιερ, στο πλαίσιο της αξιοποίησης στελεχών της Alexion από τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider