Σε υψηλό 3 ετών η βρετανική λίρα, αισιοδοξία για την πορεία των εμβολιασμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 3 ετών η βρετανική λίρα, αισιοδοξία για την πορεία των εμβολιασμών
Η στερλίνα ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό, που είχε καταγράψει τον Φεβρουάριο, διευρύνοντας τα κέρδη της έως τώρα φέτος στο 4,2%.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών ανήλθε το βρετανικό νόμισμα, καθώς η αισιοδοξία των Βρετανών επενδυτών έχει ενισχυθεί από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η στερλίνα ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό, που είχε καταγράψει τον Φεβρουάριο, διευρύνοντας τα κέρδη της έως τώρα φέτος στο 4,2%. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg και του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, εντός ενός μήνα τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Βρετανίας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η λίρα ενισχύθηκε 0,2% στα 1,4240 δολάρια, έχοντας φτάσει στα 1,4248 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018. Τον Μάιο, το νόμισμα έκανε ράλι 2,8%, καταγράφοντας για δεύτερο διαδοχικό μήνα άνοδο.

Διάγραμμα για στερλίνα

«Η λίρα προτιμάται επειδή η πρόοδος του εμβολιασμού φέρνει το Ηνωμένο Βασίλειο πιο κοντά στην οικονομική εξομάλυνση σε σχέση με άλλες χώρες», δήλωσε στο Bloomberg ο Toshiya Yamauchi, της Ueda Harlow στο Τόκιο. «Η στερλίνα θα μπορούσε να ενισχυθεί στα 1,45 δολάρια», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider