Bloomberg: «Καλά νέα» η βύθιση του bitcoin - «Ευκαιρία για αγορά»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: «Καλά νέα» η βύθιση του bitcoin - «Ευκαιρία για αγορά»
Παρά την πρόσφατη καθοδική πορεία, το bitcoin είχε άνοδο 270% κατά τον τελευταίο χρόνο.

Τον χειρότερο μήνα από το 2011 αναμένεται να έχει η τιμή του bitcoin, σύμφωνα με το Bloomberg, «και αυτό είναι καλά νέα» σύμφωνα με τον επενδυτικό αναλυτή Robert Kiyosaki.

«Το bitcoin βυθίζεται. Τέλεια νέα» σχολιάζει ο Robert Kiyosaki, ο οποίο το βλέπει σαν μία πολύ καλύ ευκαιρία για «αγορά». «Όταν η τιμή φτάσει στις 27.000 δολάρια μπορεί να αρχίσω να αγοράζω και πάλι... Θυμηθείτε, το πρόβλημα δεν είναι ' χρυσός, ασήμι ή bitcoin. Το πρόβλημα είναι η ανικανότητα σε κυβέρνηση, Fed και Wall Street. Θυμηθείτε, ο χρυσός ήταν στα 300 δολάρια το 2.000».

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είχαν μετριοπαθή σκαμπανευάσματα το Σαββατοκύριακο, αποφεύγοντας τις χειρότερες εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν κατακρύμνιση τιμών.

Παρά την πτώση, κατά 5% το Σάββατο, το bitcoin είχε άνοδο 4% την Κυριακή και το βράδυ της Κυριακής διαπραγματευόταν μεταξύ των 33 - 37.000 δολαρίων. Και το Ethereum, είδε την τιμή του να πέφτει κατά 6% το Σάββατο και να ανακάμπτει την Κυριακή με άνοδο πάνω από 5%.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το bitcoin είχε πτώση άνω του 37% μέχρι στιγμής το Μάιο, καταγράφοντας τη χειρότερη μηνιαία απόδοση από τον Σεπτέμβριο του 2011. Ενώ από τα μέσα Απριλίου, που άγγιξε τα 65.000 δολάρια, έπεσε σχεδόν 45%.

Παρά την πρόσφατη καθοδική πορεία, το bitcoin είχε άνοδο 270% κατά τον τελευταίο χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider