Νέα «βουτιά» στα 35.000 δολάρια για το Bitcoin 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «βουτιά» στα 35.000 δολάρια για το Bitcoin 
To κρυπτονόμισμα διαγράφει το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου που είχε καταγράψει αυτή την εβδομάδα.

Νέα «βουτιά» στα 35.000 δολάρια σημειώνει το Bitcoin, διαγράφοντας το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου που είχε καταγράψει αυτή την εβδομάδα, έπειτα από την προειδοποίηση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα, για το κρυπτονόμισμα και τις συναλλαγές του.

Το Bitcoin υποχωρεί 10% στα 35.722 δολάρια, επανανερχόμενο σε επίπεδα που είχε αγγίξει με το sell off της προηγούμενης εβδομάδας, έχω έχει υποχωρήσει 7% το τελευταίο 24ωρο. Το ethereum έχει υποχωρήσει σχεδόν 10% το τελευταίο 24ωρο στα 2.473 δολάρια, ενώ το dogecoin έχει χάσει σχεδόν 6% στα 31 σεντς.

Σε συνέντευξή του, ο διοικητής της BoJ είπε ότι το Bitcoin «μόλις που χρησιμοποιείται ως μέσο διακανονισμού», ενώ το διαχώρισε από τα νομίσματα που έχουν περιουσιακά στοιχεία να εγγυώνται την αξία τους. Επίσης, πρόσθεσε ότι τα σταθερά νομίσματα πρέπει να πληρούν νομικά πρότυπα και τους κώδικες διακυβέρνησης, προκειμένου να γίνουν ένας βολικός τρόπος πληρωμής στο μέλλον.

Επίσης, οι νέες απώλειες έρχονται μια ημέρα μετά τη δήλωση της Cathie Wood, διευθύνουσας συμβούλου της Ark Investment Management, ότι το bitcoin έχει θέση στον κόσμο του αποπληθωρισμού. Οι αναδυόμενες αγορές - όπου τα νομίσματα συνδέονται στενά με την κυκλικότητα των τιμών των βασικών προϊόντων - θα μπορούσαν τελικά να ωθήσουν την απόδοση του bitcoin, υποστήριξε.

«Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί καθώς τα νομίσματά τους (σ.σ. των αναδυόμενων αγορών) βρίσκονται υπό πίεση και η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος θα αυξηθεί καθώς όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα», δήλωσε η Wood σε συνέδριο της CoinDesk.

Εξάλλου, η απειλή αυστηρότερων ρυθμίσεων στις συναλλαγές των κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη στην αγορά. Η Κίνα και το Ιράν έχουν καταργήσει τις δραστηριότητες εξόρυξης Bitcoin λόγω της υπερβολικής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ ενδέχεται να αυξήσουν την οικονομική εποπτεία λόγω της έντονης αστάθειας της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουτιά κρυπτονομισμάτων: Η Κάθι Γούντ της ARK κατηγορεί τον Έλον Μασκ και τους επενδυτές ESG

gazzetta
gazzetta reader insider insider