Επίπεδα ρεκόρ στις ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση από τις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίπεδα ρεκόρ στις ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση από τις ΗΠΑ
Οι επενδυτές δείχνουν να παρακολουθούν τις «διαπραγματεύσεις» των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι ευρωπαικές αγορές την Παρασκευή, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των προηγούμενων ημερών λαμβάνοντας ώθηση από τα «δυνατά» οικονομικά δεδομένα για την απασχόληση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, ο Stoxx 600 κέρδισε 0,4%, ξεπερνώντας το ενδοσυνεδριακό υψηλό ρεκόρ της Πέμπτης. Ο ασφαλιστικό κλάδος πρόσθεσε 1,2% οδηγώντας τα κέρδη καθώς όλοι οι κλάδοι, εκτός από τις αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε θετικά επίπεδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει άνοδο κατά 0,53% στις 448,80 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,21 στις 7.034 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,61% στις 15.502 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά 0,65% στις 6.477 μονάδες, ενώ και στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,32% στις 25.1039 μονάδες.

Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειξαν χθες ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα.

Οι επενδυτές δείχνουν εξάλλου να παρακολουθούν τις «διαπραγματεύσεις» των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον για την έγκριση της κυβερνητικής πρότασης του Μπάιντεν για την ενίσχυση των υποδομών.

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι η οικονομία της διολίσθησε σε ύφεση τελικά το πρώτο τρίμηνο, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται 0,1% έναντι αρχικής εκτίμησης της στατιστικής υπηρεσίας Insee για ρυθμό ανάπτυξης 0,4%. Η στατιστική υπηρεσία το απέδωσε στα πολύ πιο αδύναμα στοιχεία από τον κατασκευαστικό κλάδο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η εταιρεία πετρελαίου Total έχει σήμερα την ετήσια γενική συνάντηση των μετόχων, όπου θα συζητηθεί η πρόταση για την αλλαγή του ονόματος της σε TotalEnergies, με την οποία σηματοδοτεί την στροφή της προς «καθαρότερες» πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Σε ύφεση διολίσθησε τελικά η οικονομία στο α' τρίμηνο του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider