Χρηματιστήριο: Επέστρεψαν οι αγοραστές μετά τη διόρθωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Επέστρεψαν οι αγοραστές μετά τη διόρθωση
Χρηματιστήριο
Κέρδη 1,5% για τον τραπεζικό δείκτη. Σημαντική άνοδος για τις μετοχές των τραπεζών και του Μυτιληναίου.

Μετά την απότομη χθεσινή διόρθωση επέστρεψαν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς όπως είχε επισημάνει το insider.gr προέκυψαν σημαντικά σημεία εισόδου σε δεικτοβαρείς τίτλους.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,97% στις 876,54 μονάδες, με τον τζίρο στα 27,5 εκατ. ευρώ. Άνοδο 1,23% σημειώνει ο FTSE 25 στις 2.116 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,48% στις 538 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ καταγράφει άνοδο 1,74%, η Eurobank 1,48%, η Τράπεζα Πειραιώς 0,33% και η Alpha Bank 1,98%.

Από την άλλη, όπως είχε περιγράψει το insider.gr υπήρξαν «σήματα απεγκλωβισμού» που και διαμορφώθηκαν σημεία εισόδου σε μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη και αναπτυξιακές προοπτικές, επωφελούμενες και από το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού.

Έτσι, η Μυτιληναίος σημειώνει άνοδο 2,72%, η Aegean 1,35% ο ΟΠΑΠ 1,98% ΟΤΕ 1,65% και ΔΕΗ 1,45%.

Συνεχίζει το ράλι της Attica Bank με το χαρτί να κάνει πράξεις στα 0,18% με άνοδο 14,5%.

Διορθωτικές κινήσεις σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ ΟΛΠ.

Παράλληλα, τις επιταχυνόμενες αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση αντανακλά το σταθερό πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας, όπως αναφέρει η Moody's σε έκθεση της με τίτλο «Greece's credit profile reflects its growth-friendly reforms as well as an elevated debt burden»

Ο οίκος τονίζει πως το υψηλό δημόσιο χρέος αποτελεί τη βασική πρόκληση για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Αξίζει να επισημάνουμε πως η Moody's δεν προέβη στην προγραμματισμένη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας την Παρασκευή, ενώ ο Colin Ellis μιλώντας στο insider.gr είχε δώσει σήμα για διατήρηση της στάσης αναμονής, στην αξιολόγησης της 21ης Μαΐου, αναμένοντας την πορεία και τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider